Мажоретките - работещи момичета за 5 долара

Животът на мажоретките не е песен, независимо, че те са най-красивото за окото зрелище в мачовете от Националната футболна лига.

Оуклънд Рейдърс, тим от най-богатите в лигата, бе осъден да плати 1,25 милиона долара обезщетение на 90 бивши свои мажоретки от култовия състав на отбора, един от най-секси отрядите във футбола.

Момичетата бачкали здраво срещу надница, която се равнява на по-малко от пет долара на час, което е противозаконно. Те получавали по 1250 долара на сезон (той е около 5 месеца).

В пледоарията си пред съда, адвокатите на мажоретките заявили и друг аргумент - за да си част от състава се искат упорити тренировки, атлетически и акробатически способности.

Докато талисманите на отборите печелят богато на хонорари, които достигат до 65 000 долара на сезон, ако тимът им стигне Супербоул! Какво толкова правят те?, пита синдикатът на мажоретките.

През август работещите красиви момичета написаха петиция до НФЛ, с която искаха равнопоставеност.

Тяхната средна надница в лигата е около 9 долара на час, а тази на доброволците, които помагат на стюардите по трибуните - по 18 долара на час!

Та не си мислете, че животът на мажоретките е песен.

Новините

Най-четените