KIA срещу BMW и Mercedes

KIA публикува първите официални снимки на новия флагман на моделната си гама, който ще дебютира тази година на корейския пазар. Компанията потвърди и предположенията, че лимузината ще носи името К9, но най-вероятно луксозният седан със задно задвижване ще получи друго обозначение за пазарите извън Азия, когато стигне до тях.

К9 - първият седан със задно задвижване в гамата на компанията е много близко до размери и пропорции до 7-ата серия на BMW и S-класата на Mercedes. А и поне на пръв поглед, дизайнът на екстериора на автомобила е повлиян от германските лидери в луксозния клас. Все още няма информация с какви двигатели ще се предлага К9, но се предполага, че почти сигурно ще има един V8 бензинов мотор с по-голям работен обем.

С този модел KIA оформя гамата си от K-модели, в която влизат елегантният K5 с предно задвижване (познат като Optima на редица пазари, включително и на българския) и K7 (извън Корея се продава като Cadenza, но не се предлага в Европа).

Освен това, K9 е следващата стъпка в еволюцията на дизайна на KIA - тук отново присъства радиаторната решетка тип "нос на тигър", която се превърна в запазена марка на новите модели на компанията, както и LED светлините.

Все още KIA няма планове да предлага този автомобил в Европа, но по-късно през тази година, както и през 2013 K9 ще се появи на други пазари извън Азия.

Тагове: автомобили, kia
#1 Rodrigo Diaz de Vivar 28.02.2012 в 17:55:40

Аха, ето го новият флагман на българските бакшиши. Фабрично жълто, вградено радио и GPS позиционер, заводска метанова уредба, отсега го виждам.

Новините

Най-четените