Традициите не са това, което бяха, и тези 11 електрически суперколи го доказват

Традицията повелява една суперкола да разполага с огромен, поне осемцилиндров двигател, с който да ускорява от 0 до 100 км/ час за едно мигване на окото, като междувременно да издава оглушителен рев при всяко потегляне.

Е, традициите не са това, което бяха, особено щом става въпрос за суперавтомобили.

Бъдещето принадлежи на електромобилите, така че дори и свръхскоростните машини вече преминават към задвижване от батерии. Съответно освен че отделят нула вредни емисии, те са тихи и на пръв поглед не подсказват за мощта, която крият в себе си.

Показателите им обаче говорят, че липсата на двигател с вътрешно горене не се отразява ни най-малко на представянето на пътя.

Тези електромобили идват с впечатляващо количество конски сили, ускорение и максимална скорост, която развиват за доста кратко време.

Традиционно в надпреварата при електрическите суперколи като фаворит се очертава Tesla. Компанията на Илон Мъск никога не е правила нищо друго, освен бързи електромобили от различни ценови диапазони, но обединени от прекрасния им дизайн.

И докато Tesla Roadster остава ненадминат по редица фактори, със сигурност вече доста конкуренти дишат във врата на Мъск и искат да му отнемат първото място.

Достатъчно е да споменем, че автомобилни производители като Aston Martin и Porsche вече влизат с 200 в електрическата надпревара, а идеята Джеймс Бонд да седне зад волана на електромобил далеч не ни се струва странна.

В галерията ще видите 11 от най-впечатляващите суперколи, които бяха представени през последните месеци.

Новините

Най-четените