Делио Роси: Знам, че Левски е син и че има проблеми

Делио Роси, един от трите варианта за нов треньор на Левски, бе в София в понеделник, за да преговаря със собственика на клуба Спас Русев.

Италианският специалист, водил редица отбори в Калчото, сред които Аталанта, Лацио, Фиорентина и за последно Болоня през 2015-а, сподели, че не знае много за Левски, но се е запознал отчасти с историята на „сините”.

„Не мога да кажа нищо конкретно за момента. Мога само да кажа, че съм много щастлив, че съм в България и че мога да говоря и да се срещна с хора, които ми предлагат работа извън Италия“, коментира Делио Роси пред NOVA.

„Решението е двустранен процес. Прочетох за историята на Левски в интернет. Знам, че Левски е един от най-титулуваните отбори в България, спечелил е 26 титли. Знам, че официалният екип на тима е син и че клубът има някакви проблеми през последните години. Знам също, че Левски иска отново да бъде велик отбор“, каза още италианецът.

Очаква се Спас Русев да вземе решение за новия треньор в най-скоро време. Освен Роси, вариантите за нов наставник на Левски са бившият мениджър на Челси Авраам Грант, а в последните дни се появиха и спекулации за 63-годишния Рене Жирар, който изведе Монпелие до титлата в Лига 1 през 2011/12

Новините

Най-четените