Готова ли е Меглена Кунева за премиер?

В интервю за таблоида "България днес" лидерът на партия "Движение "България на гражданите" Меглена Кунева дава заявка, че е готова за премиер.

За да направи своя информиран избор, българският избирател - в т.ч. и екипът на Webcafe.bg, има и други въпроси. Например:

Каква трябва да е политиката ни към Македония, Русия и Турция? Подкрепя ли днешната политика на правителството по отношение на Македония, която я "възпря" по пътя към ЕС?

Кое от двете й твърдения е вярно на въпроса за евентуално бъдещо коалиране - че няма да се коалира нито с БСП, нито с ГЕРБ, нито с ДПС или "по принцип нямам нищо против коалициите, особено такава вдясно-център" (понеже и ГЕРБ и ДПС са субекти от вдясно-център).

Остава ли еврозоната цел на България и към кой период?

Смята ли, че България се нуждае от закупуване на военни самолети?

Смята ли, че България има нужда от нова Конституция? Например в посока на промени на броя на депутатите, за възможността на граждани да отзовават депутати/магистрати..."Да" или "не" на партийната квота в съдебната система?">Ще промени ли принципа на финансиране на здравеопазването в България? Смята ли, че монополът на НЗОК трябва да се разбие?

Какво мисли за свободата на медиите в България и би ли предложила закон, който да изясни истинските им собственици, а не "сламените инвеститори", представяни за действителни?

Как би окачествила изтегления по време на тройната коалиция заем от "БНП Париба" за 250 млн. евро, срещу който е заложена електропреносната мрежа на България? И какви, според нея, са вариантите за погасяването му?

Какъв, според нея, е оптималният брой министерства - и чиновници, за една България?

#1 lele male 22.01.2013 в 17:15:28

Боже опази!!!

#2 Desislava Petrova 22.01.2013 в 17:32:57

Според мен е доста по-готова от наличният министър председател, който се държи много повече като дама, отколкото като мъж. (Бойко си смени позицията за Белене многократно, а и не само тази позиция! Например, не познавал Мишо Бирата!) Сергей Станишев руменивците си го връткаха както искат. Тогава, толкова много се крадеше, че направо свят да му се завие на човек. Та какъв министър председател бе Станишев?! Дори Гоце не му направи оценка на мандата от срам! А това бе личен гоце-избор. Имам предвид Станишев. Царя беше доста неподготвен, но поне се обгради с хора, които действат. Та Кунева ми се струва доста по-подготвена от изброените по-горе люде! Позната и уважавана в Европа, изискана и силно интелигентна дама. Аз лично и симпатизирам поради изброените по-горе малка част от причини. Кунева е премиерът, който аз бих искала да имам, а не агресивни и слабоподготвени, да не казвам неподготвени хора, като Борисов, например. Той не знае един език! Всички в ЕС го знаят като Бай Ганя. Излагаме се, хора! Стегнете се. Бъдете здрави!

#3 Оня Дето Го Трият 22.01.2013 в 17:33:12

Поне няма да ходи да рита топка в работно време. Па знам ли я, може да е фенка на народната топка....

#4 ЧУМАТА-2 22.01.2013 в 17:58:27

Той и Борисов беше готов за премиер.Партията на Кунева е ГЕРБ2

#5 Хайманата 22.01.2013 в 19:35:00

Аз пък открито се обявявам за поддръжник на госпожа Кунева. Позитивните неща, които е направила до момента имат голяма тежест и благодарение на това, което договори като преговарящ с ЕС, сега има толкова много евро проекти.

#6 VladimirKarolev 22.01.2013 в 19:43:55

В свят на ограничени ресурси, политиците също са ограничен брой :-) Важно е не кой е абсолютно готов, а кой е по-готов от останалите алтернативи

#10 Vankata_820 22.01.2013 в 21:33:43

Скромен коментар: След като свекърът й(Партията-любима) я е подкрепил, коя е тя, че да решава и да не иска - синовете си, да не би сама да си ги е правила, а всичкият извървян професионален път от нея, така ли се зачерква, без да се питат миропомазалите я и воделите я за ръчичка вечни червени другари?! Ако някой знае, че нищо не е даром на този свят, това е тя, но човек, който се е венчал за БКП и е зачеркнал родът си, ако някога покаже истинското си лице, гледката ще е отвращаваща, Аз не искам народът ми да стане жертва на един експеримент, породен от егото на един човек, който човек винаги е приемал най-изгодната му роля, с оглед на обстоятелствата, а властта го е утешавала!

#11 apropos 22.01.2013 в 22:53:58

@Desislava Petrova "Позната и уважавана в Европа, изискана и силно интелигентна дама. ...." Страхувам се че Пръмова-Кунева може да се окаже поредния ЖЕНСКИ "месия". Май не сме имали такъв. Пред очите ми са онези безработни, глуповати домакини като теб, които забърсват черпаци в лъскавия си пеньоар, завиждат на Еврокомисарката и в бляновете си се субституират в нейната "бляскава" кариера, като в турски сериал, цъкат с език и се възхищават: "Ох, колко е умна и преуспяла г-жа Кунева, и аз бих желала да съм на нейно място". http://toross.blog.bg/politika/2011/06/06/meglena-kuneva-prymova-kato-gena-abisinkata-gena-uruspiiata.760607 http://toross.blog.bg/politika/2011/06/17/meglena-kuneva-prymova-i-gabonskata-afera-ds-pari-plaj-slync.767028

#12 apropos 22.01.2013 в 22:56:28

"Месиите" на БГ са: Симеон - щеше да оправи БГ за 800 дни, ама след успешното управление на Костов, се оказа, че да управляваш една държава, не е толкова лесна работа, и опита на Симеон от КАЗИНАТА му помогна да спечели много БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ, ЗА КОЯТО ТОЙ НЕ БЕ И СЪНУВАЛ. (по-точно глупавите българи сами набутаха собствената си земя в ръцете на един чужденец). Едва 2 години след правителството на Костов, когато се видя , че Симеон не струва, се пуснаха какви ли не глупости за Костов. Спомнете си, до идването на крадлив Дедо на влас та и 2 години след това, нямаше НИКАКВИ ”доказателства” с/у Костов. Б.Б. Настоящия "месия" е Б.Б., Но напоследък се вижда, че големият "МАГИСТРЛЕН" балон на Бойко Борисов издиша, както и другите обещания, с които ГЕРБ дойде на власт - за значително повишаване на доходите на българските граждани, бърз растеж и модернизация на икономиката, борба с престъпността и решително пресичане на корупцията, реформиране на съдебната система, бързо членство в Шенген и ....

#13 apropos 22.01.2013 в 23:05:54

Царо/респ. тройната коалиция/ и тиквата нямаха капацитета да направят сериозни реформи. За ББ/Дянков, реформа било удължаванео на пенсионната възраст. Те нямат никакви идеи за сериозни структурни реформи. И Пръмова-Кунева е същото лайно. Абисинката повтаря истини казани от други политици. Нищо оригинално! Единствената "оригинална" идея от нея беше, че щяла да строи киносалони по селата с евопейски пари. За кой ще ги строиш бе Пръмова? Ми то там не останаха хора!

#14 apropos 22.01.2013 в 23:10:56

Ааааа и лудия VladimirKarolev се изходил по въпроса. Каролев, Каролев, пак ли ще се присламчваш към някой/я?

#15 apropos 22.01.2013 в 23:21:49

@ Хайманата Регистриран: 22.01.2013, 19:30 Дали си Хайманата или си самата Кунева-Пръмова, регистрирана в деня на статията, за да каже някой бещо добро са Абислинката? Ама... Ми той и Каролев се е рехистрирал днес... VladimirKarolev Регистриран: 22.01.2013, 19:42 Абе дави е.... м...., мошеници!!!!!!!!!!!!!!

#16 pueblo 22.01.2013 в 23:27:42

тез въпроси са бая тъпички......

#18 mitkopi4a 23.01.2013 в 03:51:33

защо я лансирате тая никаквица? аре голдман сакс .и сосиете женерал и снасят да банкрутира държавата ама забравиха ли в Бг, че с царот дойде

#19 apropos 23.01.2013 в 04:58:28

Извинете ме за последния ми пост, но като си помисля кои се събират при Пъмова ми се драйфа. Даниел Вълчев ------------------ Работил за Научно-техническото разузнаване във външнотърговско дружество, трудил се при Желю Желев, при Димитър Луджев, в екипа на о.з. ген. Атанас Семерджиев, член на управителните тела в на над 10 фирми на банкера Емил Кюлев /разстрелян/, аптечно дело, туризъм, застраховане, министър на образованието, консултант за инвестиции и търговия от Британските Вирджински острови до Кипър, написал проектозакон... за радиото и телевизията срещу хонорар от 50 000 лв, царедворец, член на Предизборния щаб на Меглена Кунева – каква „богата” биография и кариера! http://lubamanolova.info/komentari/2012/2532-madam-yes-e-gotova-na-vsichko-za-da-ya-priemem-i-obichame Сега и Каролев ------------------ Бъдете сигурни, че ще се появят и Милен Велчев -------------------------------------------------------------- и "цялото краско/царско войнство". Всичко се повтаря! Тръпки ме побиват!

Новините

Най-четените