Казахте ли им, че ги обичате

През нощта, когато старото тухлено блокче се люшкаше, защото "великанът кашля", както казва малкият ми племенник, измежду страха и паниката се промъкна и ... чувство за вина.

Ако сега умра, казах си, не успях да кажа на най-близките си хора колко ги обичам. След края на първия трус опитах да се свържа, свита в леглото, но връзките бяха блокирани.

В безуспешно трескаво набиране минава времето до втория трус. Нищо. Никаква връзка.

Нетът също никакъв го няма в междувремието между първия и втория трус.

Ядосах се. Междувременно погледнах и видях, че батерията на джиесема е на свършване. Включих го и, кой знае защо, се сетих за една история от японското земетресение.

Между развалините бяха открили майка с няколкомесечно бебе. Бебето живо, майката, надвесена над него - мъртва. Жената записала на мобилния си телефон последните думи към най-скъпото си.

Телефонът се зарежда. И през ум не ми минава вече да сляза долу. В този миг джиесемът иззвънява. Сестра ми. Сега ще й кажа колко много я обичам. Вдигам и "Систър, а вие как го усетихте?"

 

 

#1 Borracho 22.05.2012 в 17:43:49

А можеше и изобщо да не се събудиш и телефонът ти да звъни в руините до истиващото ти тяло, докато и последната мъждукаща чертичка батерия се бори да не изгасне съвсем.....

#2 паяка 22.05.2012 в 18:17:53

Които ги обичам, те си го знаят.

#5 tufi 23.05.2012 в 09:25:07

Аз пък много се развълнувах от кратката Ви статия. Считам, че няма нищо фалшиво или излишно в това, да казваш на лъбимите си хора, че ги обичаш- с повод или без. Всеки има нужда от обич, ежедневно, ежеминутно, липсата на обич стои в основата на всички престъпления и изстъпления, тя е причина хората да стават лоши, в най-общия смисъл на думата. Така че- казвайте си го, показвайте си го, от това по-хубаво няма. Защото дори и без земетресения- утре може да излете от къщи, да ви падне тухла на главата или да ви сгази някой бързак... и край... Това е.

#6 lele male 23.05.2012 в 10:09:13

Хубава статия! Аз, макар и индиректно през призмата на глупавото ми чувство за хумор им казах... но ме разбраха и ми отговориха, че е взаимно...За съжаление или пък за радост без сянката на Смъртта животът губи вкуса си...

#7 тутурутка 23.05.2012 в 10:24:53

Да,всеки ден трябва не само да казваме ,но и да показваме колко обичаме близките си хора.Толкова е просто!Тогава живота си струва!Хубава статия!

#8 explorer 23.05.2012 в 11:43:21

Интересно е какво излиза от нас, когато сме притиснати. Дали е чистосърдечна обич, или страх от загубата, или вина за пропуснатите мигове или ..........пак си слагаме маската и бързо си влизаме в ролята

Новините

Най-четените