Говори или умри

Ужасяващо, отвратително, брутално.

Каквото и да кажем, ще е правилно, защото в 21 век, в миманса на Париж, в героичната Франция, в сърцето на демократична Европа, 10 журналисти и двама полицаи са безмилостно разстреляни - просто ей така, защото едни хора не харесват едно списание.

Играта на котка и мишка между Запада и радикалния ислям отдавна премина всякакви граници и затлачи море от човешка кръв и омраза. Но този път цели да запуши устите на тези, които трябва да говорят - журналистите. Да превърне професията в смъртна присъда, да държи умовете като заложници.

Няма място за политическа коректност, когато срещу твоя труд и твоята позиция получаваш куршум в главата. И нито службите, нито законите, нито армиите могат да ти помогнат. В сърцето на Европа. Където си опитно зайче за предизвикване на психоза. Където всякакви откачалки с автомат просто идват и ти пръсват мозъка, след като са пречистили съзнанието си със сутрешна молитва.

Не, брадатите типове не са се събудили днес в настроение да спретнат някоя грозна провокация с няколко трупа. Те са планирали чудовищното си отмъщение заради няколко рисунки на пророка Мохамед и на днешните ислямистки лидери, които промиват мозъци с призиви за смърт на неверниците и прочистват цели шиитски и християнски градове в Сирия.

„Шарли Ебдо" не осмива само исляма, Аллах и Мохамед. Сатиричният седмичник се заяжда и с Исус и папата, с евреите, с Хитлер, с крадливите и свадливи политици във Франция, но досега не е известен случай, в който неговите журналисти да са убили някого.

Тяхното „наказание" от радикалните ислямисти е цинична подигравка с демокрацията, с т.нар. толерантност, с усилията на Европа да приеме мюсюлманите и да разграничи истински вярващите и миролюбивите от жадните за кръв.

Тази идея върви към провал жертва по жертва, капка по капка кръв.

Екипът на Webcafe.bg изказва съболезнования на загиналите и осъжда нападението в редакцията на списанието.

#1 Conspirator 08.01.2015 в 00:47:12

Поздрави за ред.колегията на ''Кафето''! Върна ми се надеждата,че в България има независими,мислещи журналисти. ''.... на днешните ислямистки лидери, които промиват мозъци с призиви за смърт на неверниците и прочистват цели шиитски и християнски градове в Сирия.'' Този пожар,който се раздухва съвсем умишлено в Сирия ще ни опари много здраво. Светла им памет на убитите журналисти! Искрено се надявам всички вестници и сайтове да проявят Вашата доблест и да публикуват поне по една карикатура на застреляният вестник.

#2 реалист 08.01.2015 в 04:50:31

Ако съм отговорна фигура в редакция, бих наредил да се отпечатат карикатурите на този вестник на първа страница. Ако съм работодател, не бих приел на работа мюсюлманин. Ако съм глава на фамилия, която има нужда от домашен помощник, не бих приел това да е мюсюлманка. Ако съм професор в университет, не бих приел стипендиант от мюсюлманска страна. Ако имам жилище, което давам под наем, не бих го дал на мюсюлманин. ТОВА Е ВОЙНА И СТАВА ВЪПРОС ЗА ЖИВОТА НИ!

#3 Rowan 08.01.2015 в 08:04:29

Конспи, аз пък бих се радвал, родните медии да бяха проявили подобна солидарност към 15-те загинали българи в завода за утилизация на боеприпаси. Така и не се разбра, чии бяха тези мини. Кои си позволява да трови земята ни, щото при утилизацията се отделят сероводороди. Затова е и забранена в другите европейски страни… Солидарни сме с чужденците, а с лека ръка забравяме да търсим виновните за загиналите българи и отровената ни земя.

#5 Оня Дето Го Трият 08.01.2015 в 09:16:25

Пузев Бялата Златка като толкова говори, нещо да е направил протил ислямиситите? Ходенето на плаж в Куба и пурите в Париж не се броят. Битки срещу Ислямска държава се водят от Америка и НАТО, не съм чул Бялата Златка да е изпратил бойци там. Неговите битки са срещу православна Украина Нещо да коментираш?

#6 Алилуйщина 08.01.2015 в 12:31:41

Колко ли лесно се манипулира общественото мнение!!! 1.Атентатите от 11 септември 2001 г.-САЩ 1а. 7 октомври 2001 г. война в Афганистан. 2.„10 журналисти и двама полицаи застреляни в Париж“ 2а.„Париж. Франция планира, в рамките на борбата с терористичната групировка „Ислямска държава”, да разположи самолетоносача „Шарл де Гол” в Персийския залив, предаде ТАСС. Самолетоносачът ще участва в борбата с „Ислямска държава” заедно с международната коалиция и САЩ. Представител на Елисейския дворец отбеляза, че в случай на необходимост, самолетоносачът може да участва и в други операции на международната коалиция.“ http://www.focus-news.net/news/2015/01/07/2009042/frantsiya-planira-da-razpolozhi-samoletonosacha-sharl-de-gol-v-persiyskiya-zaliv.html Тероризмът работи сто на сто. Това е най-добрият метод за контрол, навсякъде по всяко време. ………….плюс за Rowan,коментар-3…………..

#7 Сърце Червено 08.01.2015 в 13:02:06

Алилуйщина за жалост сега ще се получи така,че целия фокус ще бъде изместен срещу ислямистите,а не срещу държавниците допуснали трагедиите. Самите държавници сега ще имат цялата благословия от гражданите да им отнемат правата.

#8 Сърце Червено 08.01.2015 в 13:03:36

Rowan Боко Тиквата и Росен Главата по цял ден реват за жертвите във Франция, въпреки,че 100% им е през оная работа за тях, но нали трябва да лапат членове на лидери от ЕВропа.

#9 Сърце Червено 08.01.2015 в 13:06:30

5Оня Дето Го Трият | 08.01.201509:16 Пузев Битки срещу Ислямска държава се водят от Америка и НАТО, не съм чул Бялата Златка да е изпратил бойци там. ================== А ислямска държава и кой подпомага мюсюлмански братя ?

#10 Xaoc 08.01.2015 в 13:29:49

Няма извинение за убийството на 12 човека. А мюсюлманската агресия не се случва за първи път и всякакви конспиративни теории вече звучат нелепо.

#13 паяка 08.01.2015 в 13:42:26

"„Шарли Ебдо" не осмива само исляма, Аллах и Мохамед. Сатиричният седмичник се заяжда и с Исус и папата, с евреите, с Хитлер, с крадливите и свадливи политици във Франция, но досега не е известен случай, в който неговите журналисти да са убили някого" Да ви е хрумвало, че душевната болка понякога може да е по-силна от физическата?

#14 John Smith 08.01.2015 в 13:49:14

Начи Другари, който сее ветрове, жъне бури- пише го във Викито. Та мисълта ми е ....в Либия без Кадафи и с Демокрация по-добре ли се живее

#15 Сърце Червено 08.01.2015 в 14:13:44

10Xaoc | 08.01.201513:29 Няма извинение за убийството на 12 човека. А мюсюлманската агресия не се случва за първи път и всякакви конспиративни теории вече звучат нелепо. ================ Кои конспиративни теории звучат нелепо? Че Щатите инвестираха пари в създаването на радикалски и,че сега си сърбат попарата от този факт ? Или може би е "конспиративна теория",че се допускат обикновени мюсюлмани в западна Европа заради евтината работна ръка ?

#16 Xaoc 08.01.2015 в 14:24:04

Конспиративна теория е, че радикалния ислям е умишлено създаден от Запада с цел създаване на хаос и оправдаване на разходите на НАТО. Излиза, че мюсюлманите не са виновни, че са убийци, а е виновен капитализмът който дава свобода на работа и на професия. Аман от комуняги, които уж се водят широко скроени. За вас Сорос дебне от всеки ъгъл.

#17 Сърце Червено 08.01.2015 в 14:44:08

Аман от двуполюстно мислещи болшевики . Защото за тях всеки който дръзне да говори против САЩ е комунист или русофил. Аз Русия не харесвам въобще. И да американците са финансирали ислямските. Не знам дали е заради някакъв организиран хаос и т.н.. Ама е факт. Тези хора не са се пръкнали от нищото . Ама първосигналния бай ганя иска първо да обвини мюсюлманите .

#18 Rowan 08.01.2015 в 14:52:44

Мюсюлманите не са убийци, а тези конкретни убийци са мюсюлмани. За протокола просто, щото има разлика. А случаят в Париж няма да го коментирам, щото е извън моите стандарти за етика да се гавря с вярванията и светините на която и да е религия. Сатирата също е нещо различно от вулгаризма. Всичко си има граници, а без граници живеят само дивите животни. Дълбоко съм убеден, че религиите са отживелица и средство за контрол на масите, и също така съм дълбоко убеден, че швейцарските гвардейци биха гледали с безразличие, ако някой мюсюлманин реши да препикае статуята на Дева Мария в катедралата Свети Петър във Ватикана, или се покатери да се изсере на главата на статуята на Христос. Сигурно и Папа Франциск ще му връчи медал за храброст… Виновници за деянието са извършителите, но и държавата, която позволява издаването на подобен пасквил, също не е невинна. Защото „свободата“ също е нещо различно от „свободията“…

Новините

Най-четените