Свободното падане на Дортмунд продължава

Борусия Дортмунд остана на последно място в класирането на Бундеслигата, след като допусна  загуба с 0:1 от десет души от Аугсбург на "Сигнал Идуна Парк". Първенци през 2011 и 2012 година, играчите в "жълто-черно" отново нямаха идеи в атака и това ги остави на дъното с актив от 16 точки.

С две повече са Херта Берлин и Щутгарт. Аугсбург е точно на обратния полюс и тимът дори може да мечтае за класиране в Шампионската лига, след като Раул Бобадия допринесе за повишеното самочувствие в баварския тим с попадение в 50-та минута на срещата.

След него Аугсбург се затвори и не позволи на домакините да изравнят, а червеният картон на Кристоф Янкер в средата на полувремето не промени по никакъв начин картината на терена. Старши треньорът на вицешампионите Юрген Клоп остана безмълвен след края на мача. С ядосаните фенове се наложи да говорят капитаните на тима Роман Вайденфелер и Матс Хумелс.

"За този мач можем да бъдем обвинявани във всичко. И всичко ще бъде заслужено. За да се бориш за някаква кауза, трябва да имаш куража да го правиш и трябва да взимаш правилните решения. Днес не видях подобно нещо на терена", каза Клоп в краткото си интервю за германските медии.

Борусия демонстрира атакуващ футбол през първото полувреме, но Марко Ройс не успя да даде аванс на своя тим след удар в гредата. Това беше и най-интересното положение до попадението на Бобадия, който се възползва от грешка на няколко защитници на Борусия и добави в мрежата на домакините центриране на Халил Алтънтоп.

Това изкачи Аугсбург на четвърто място, даващо право на участие в плейофите на Шампионската лига. В минутите след гола Аугсбург дори натисна Борусия за втори, но червеният картон на Янкер върна гостите в защита. Борусия не се възползва от численото си предимство и загуби за 11-и път през сезона в Бундеслигата.

За разлика от феновете на Борусия, тези на Хамбургер ШФ виждат светлина в тунела след положителното развитие на тима през зимата. Рафаел ван дер Ваарт, Марсел Янсен и Золтан Щийбер помогнаха в сряда вечер с голове за победа с 3:0 срещу Падерборн, с което Хамбургер вече е вън от зоната на изпадащите.

Новините

Най-четените