Локомотив (София) предпочете наем вместо ремонт

Ръководството на Локомотив (София) няма намерение да налива пари в ремонт на стадиона в квартал „Надежда". Това призна днес изпълнителния директор на кандидат-шампиона Иво Тонев. Според общинският съветник съоръжението изисквало твърде много средства за реставриране. „Ще ви кажа, че само санирането на въжетата, които крепят козирката на сектор „В", ще излезе 200-250 хиляди лева", коментира Тонев.

Заради лошото състояние на стадиона обаче той едва ли ще получи лиценз от А група и от клуба вече обмислят варианти за домакинство на следващия сезон. Един от тях е Националният стадион „Васил Левски". Съоръжението вече е заявено от „железничарите" за срещите от Лига Европа, от там обмислят да го ползват и за тези в А група.

Наемът за един двубой там е 12 000 лева. Това означава, че само за домакинските мачове у нас шефовете ще трябва да се бръкнат със 180 000 лева. Към тях трябва да бъдат прибавени и разходите за срещите от европейските турнири.

„В момента няма клуб, който да инвестира 5-10 милиона лева за ремонт на стадиона си. В Бургас проектът е съвместен с участието на общината. Браво на колегите от Черноморец! Даже с удоволствие бихме заявили стадион „Лазур" за нашите мачове, ако не беше толкова далеч от София и неудобен по тази причина за феновете ни", призна Тонев.  

Локомотив играе домакинските си срещи от първенството в „Надежда" от края на 70-те години. Първоначално се ползва само едната трибуна, а после капацитета му е увеличен до 22 000 седящи места. „Железничарите" домакинстваха на „Българска Армия" само в последните си срещи от несъществуващия вече турнир за Купата на УЕФА.

Освен многото пари обаче проблемът с ремонта на стадиона в квартал „Надежда" е свързан и със собствеността на съоръжението. То принадлежи на държавата и съответно е трудно да се наливат пари от частното дружество при това без да има начин за възвръщаемост на средствата.

Новините

Най-четените