Вила прекърши Лестър у дома

Астън Вила спечели с 2:1 домакинството си срещу опашкаря Лестър и изскочи на 11-о място във Висшата лига, а „лисиците" се закотвиха на последната позиция с едва 10 точки от 15 мача.

Вила победи благодарение основно на активната игра на Кристиан Бентеке, въпреки че гостите поведоха още в 13 минута чрез Леонардо Улоа. Само 4 минути по-късно Вила изравни чрез Киърън Кларк, който оползотвори с глава прекия свободен удар, изпълнен Ашли Уестууд. Последваха няколко пропуска от страна на играчите на Вила и точно когато изглеждаше, че Лестър ще успее да обърне мача се стигна до грубо нарушение на Пол Кончески, който беше изгонен.

Той подкоси Алън Хътън, който веднага скочи на крака и тръгна да се бие с него, но съдията успя да ги разтърве. Така Кончески напусна предсрочно терена, а Хътън получи жълт картон.

Малко по-късно Бентеке даде хубав пас на Хътън, който вкара победния гол за 2:1 и това му донесе приза за играч №1 в тази среща. В последните 20 минути след гола на Хътън гостите се опитаха поне да стигнат до точката, но след няколко пропуска не успяха.

Това е втора поредна победа на Вила във Висшата лига, а Хътън вкара първия си гол за тима.

Новините

Най-четените