Най-странните причини за провален трансфер

Преди пет години исландският вулкан Ейяфятлайокутъл измъчваше с името си репортерите от цял свят.

Но почти невъзможната за произнасяне поредица от букви бе най-малкият проблем. Настана истински транспортен хаос. Хиляди останаха блокирани по летищата, а специалистите предричаха, че могат да бъдат нанесени сериозни щети на околната среда от стелещата се пепел.

За радост, не се стигна до екокатастрофа, но Ейяфятлайокутъл остави своя необратим отпечатък върху много случили се (и неслучили се) събития.

Учените от дълго време се опитват да разгадаят как промените в началните условия влияят на крайния резултат, но това ще си остане една от големите загадки.

Ако погледнем от по-академичен ъгъл, исландският вулкан промени много от началните параметри и във футбола. Далеч преди да се превърне в една от големите звезди по европейските терени, един поляк се бе отправил към Блекбърн, но Майката Природа имаше друго мнение по въпроса.

Със сигурност футболистът е благодарен на стихията, дошла от северната част на Атлантическия океан, но това е отделна тема. Както казват мъдрите хора - така било писано.

С Блекбърн са свързани и много други интересни трансферни истории. Вече покойният директор на Роувърс Джак Уокър не бил много ентусиазиран от евентуалното привличане на... Зинедин Зидан: "За какво ни е този французин, имаме си Шърууд."

Сякаш Блекбърн е орисан да се разминава със страхотни играчи. Сигурно и до днес Кени Далглиш си скубе косите как изпусна навремето Рой Кийн, превърнал с в един от най-емблематичните футболисти в историята на Манчестър Юнайтед.

Кени решил да отложи сделката от петък за понеделник, след като юристът на Роувърс напуснал клубния офис няколко часа преди края на работното време.

Хитрата лисица Алекс Фъргюсън (все още не е сър) обаче нямал намерение да чака новата седмица и на партия снукър убедил Кийно, че "Олд Трафорд" е неговото място, а нататък идват трофеите и славата.

Дни след края на летния трансферен прозорец ви представяме някои от най-чудатите причини за провалени сделки във футбола.

Новините

Най-четените