Бербатов: Сър Алекс знае как да те мотивира

Въпреки че от началото на сезона получава малък шанс за изява българският нападател Димитър Бербатов не спести добри думи за мениджъра си в Манчестър Юнайтед - сър Алекс Фъргюсън.

В интервю за клубната телевизия на "червените дяволи" Бербатов говори подробно за подхода на своя мениджър, който се основава на индивидуалното отношение и внимание към всеки един играч. Нападателят бе категоричен, че именно благодарение на това и той, както и съотборниците му се чувстват специални.

"Всеки футболист е различен. Някои имат нужда от тласък, други - от това да се говори с тях поотделно.

Лично за мен е нужно мениджърът просто да дойде и да ми каже какво очаква от мен по време на мачовете и тренировките. След това е моя работа да покажа, че мога да играя във всеки мач.

Не мога да говоря за останалите, но винаги е добре, когато мениджърът ме попита как се чуствам. Това те успокоява преди мач.

Алекс Фъргюсън знае как да те мотивира и да разговаря с теб - както за футбол, така и за някои неща извън играта. Начинът, по който говори преди важни срещи, може да те накара да се почустваш така все едно това е последният мач в живота ти, така че ти излизаш на терена и искаш да дадеш всичко, на което си способен.

Всеки път, когато някой играч се оттегля или преминава в друг клуб, мениджърът има резервен план как да го замени и да изгради отбора отново.

Начинът, по който той се отнася към играчите, е невероятен. Дори когато не играеш или си контузен, той продължава да говори с теб и да те окуражава. Кара те да се чустваш специален и да разбереш мястото си в отбора.

Дори когато тренираме или отиваме на обяд, например, той е част от отбора - шегува се, разказва истории, прави различни тестове. Много е добър в това", твърди Бербатов.

Новините

Най-четените