Сексът или парите

Ако си мислите, че солидната сума в спестовния влог в банката помага за разпалването на страстите в леглото, поне отчасти сте прави.  

Парите може и да не купуват любов, но...

създават възможност за доста пикантен сексуален живот.

Около 70% от мултимилионерите със средно състояние от около 90 млн. долара, споделят, че правят по-добър и авантюристичен секс. Данните са от проучване от 2007 на Prince & Associates Inc., компания за маркетингови проучвания, специализираща се в глобалното богатство, притежавано от частни лица.

"Цели 63% от богатите мъже споделят, че парите им давали "по-добър секс", който те определят като по-често правене на секс с повече партньори. 88% от жените пък споделят, че повечето пари също им дават по-добър секс, който те определят като "по-качествен"," пише Робърт Франк в статията си за  Wealth Report, наречена "Богатото либидо".

Има логика, ако се замислите: парите облекчават много от житейските проблеми, пред които са изправени повечето от нас и помагат на богаташите да се отпуснат по течението и да не се притесняват за дреболии.

Сигурността на голямото богатство може да осигури усещане за стабилност, което много хора, особено жените-милионери, намират за овластяващо. А и скъпите играчки като частните самолети и пътуванията до екзотични места определено не вредят на ситуацията.

Забивките с богаташи дори могат да подобрят качеството на секса, поне за жените. В проучване от 2009 година, изследователите в университета в Нюкасъл откриват, че с нарастването в доходите на партньора от мъжки пол нараства и честотата на женските оргазми.

Политическите различия и секса


Могат ли парите да действат като афродизиак? Може би. Или както предполагат авторите на проучването, вероятно вдъхновените от богатството оргазми са резултат от еволюцията, като помагат на жените да отсеят мъжете и да открият този, който има най-голям потенциал да осигурява тях и семейството им.

При все това, партньорът, който може да осигури най-много ресурси и оргазми, не е задължително най-добрият дългосрочен избор, защото е доказано, че парите променят хората - и то не винаги към по-добро.

Според социалния психолог Джъстин Лемилър, "по-богатите хора са по-склонни към проява на неетично и нечестно поведение, а тези склонности могат да ги последват и в спалнята. Всъщност изследванията откриват, че властта и богатството са свързани с по-голяма вероятност от изневяра".

Но за щастие на останалите 99% от населението, сексът сам по себе си може да достави много повече удоволствие отколкото парите.

В едно изследване учените от колежа Дартмут и университета в Уоруик, Англия, измерват нивото на щастие при 16 000 мъже и жени. Те откриват, че колкото повече секс правят хората, толкова по-щастливи се чувстват те - без значение от възрастта или пола им.

И докато парите купуват повече сексуални партньори, това не означава задължително, че те купуват повече секс. Всъщност мъжете, които плащат за секс, са значително по-малко щастливи от тези, които не плащат, в което определено има известна логика.

По думите на Лемилър, "можете да си купите колкото си искате секс, но в края на краищата се оказва, че повечето от нас имат нужда от нещо повече от няколко минути физически контакт. Купуването на секс не удовлетворява нашите психологически нужди за интимност и емоционална свързаност".

Отвъд "50 нюанса": секс експертите споделят за любимите си книги


Учените дори откриват, че сексът е толкова силно обвързан с щастието, че увеличаването на честотата на сексуалните сношения от един път месечно на веднъж седмично има същия положителен ефект за настроението, колкото добавянето на $50 000 към годишния ни доход.

Сексът може да допринесе за нашето щастие и банкова сметка и по други начини. Според изследване от биологичния антрополог д-р Хелън Фишър, хората, които правят повече секс, се справят и по-добре на работното място.

Сексът спомага отделянето на различни хормони като допамин, вазопресин и окситоцин, които се свързват с креативността, способността за вземане на решения, сътрудничеството и самочувствието. Следователно е логично, коментира Фишър, че редовният секс може да подобри живота ни както в спалнята, така и в офиса.

Но как да пожънем тези награди? Експертите съветват да инвестираме във връзката си, като отделяме достатъчно време и внимание на нея - колкото и на професията си. Трябва да се уверим, че броят на позитивните взаимодействия с нашия партньор е по-голям от този на негативните.

Не бива да забравяме, че дори и да не притежаваме 6 вили и частен самолет, ако инвестираме достатъчно във връзката си, можем да се почувстваме също толкова богати.

Тагове: sex, пари, seks
#1 Gannicus 08.10.2012 в 12:56:43

Парите явно подхранват егото, компенсират разликите в размера на достойнството и подобряват ерекцията. Това че някакви "чернилки" измират като мухи, а иначе са им необходими смешни средства за осигуряване на вода и някаква харана е отделен въпрос. Важно е егото, което се повишава експоненциално с нарастването на банковата сметка. Да живее алчноста и разхищението, символ на 21 век, дай боже последен за паразитната човешка раса. Проучване от 2007-ма звучи някак несериозно, особено по отношение на мултимилионери!!!

#2 koya sam? 08.10.2012 в 13:18:43

"можете да си купите колкото си искате секс, но в края на краищата се оказва, че повечето от нас имат нужда от нещо повече от няколко минути физически контакт. Купуването на секс не удовлетворява нашите психологически нужди за интимност и емоционална свързаност". Tова е напално вярно.

#4 Bobby_gBG 08.10.2012 в 17:10:00

Богатите мъже доставяли на жените повече оргазми? Аз пък си мислех че в генералния случай са мързеливи и егоистични (дебелаци), дето си хващат поредната мутреса, да ги обслужва (срещу съответното заплащане), без въобще да се стараят особено, тъй като ги е грижа най-вече за собственото им удоволствие. Ма ко ли разбирам аз, нит съм мутреса, нит богаташ.

#6 luckystrike 08.10.2012 в 21:47:13

няма да намериме нормален коментар по тази тема защото всеки човешки индивид я разбира по свой начин и така и действа!вярно ,парите,който ги има,освобождават психиката малко или много и човек може да се съсредоточи към други неща,защо не и към секса?85% от хората на тая земя са бедни или почти и въпреки това имат задоволителен да не кажа перфектен секс,иначе нямаше да сме около седем милиарда,бяхме три преди няколко столетия,значи парите не са от толкова голямо значение!имам зад гърбягата два или три плайте,кой крив кой прав няма значение в момента ,имах прекрасен секс през цялото това време и донякъде това ми е помагало да се изправям отново и отново на крака !!!ееее малко разтреперени ,кофти ама иначе пък гот

#7 Лудколю Деликолев 08.10.2012 в 22:20:07

"Експертите съветват да инвестираме във връзката си, " Аз пък завалията, нали не съм експерт си мислех, че трябвало да се ебе в една връзка, а пък то трябвало да се инвестира ръйш ли. Един вид, преди да гътнеш жената, вадиш калкулатора и смяташ - форплей - 80 лв., същинска част - 120 лв., прегръдки и разговори - 50 лв.. Следователно: IRR = сфирка с comitment и възможност да пръднеш под одеялото и да я завиеш през глава.

#8 Мина 08.10.2012 в 23:09:40

"Аз пък завалията, нали не съм експерт си мислех, че трябвало да се ебе в една връзка, а пък то трябвало да се инвестира ръйш ли. Един вид, преди да гътнеш жената, вадиш калкулатора и смяташ ..." Уфффф, верно не може да се намери нормален коментар... Ама от хора дето разбират инвестиция само в контекста на парите- кво да се очаква?? Това инвестиция на ВРЕМЕ, ВНИМАНИЕ, па и СЕКС- нема братче... нема толкоз мозък... Или има, ама умира да се праи на интересен, все да е не наопаки, ами чак на терсене!!

#9 deowin 08.10.2012 в 23:44:38

Очаквано, повечето коментари са в стил "да бе да, аз съм беден и еба като животно". Но ако не си бил и беден, и богат, няма как да знаеш дали има разлика и каква точно. Остава си пожелателното "абе аз и беден еба жестоко", но то е очевидна заблуда, когато липсва личен опит от двете страни. А богаташите са дебели, мазни чичковци само в страни с подобаващ манталитет. В държавите, които сме свикнали да наричаме "цивилизовани", точно богатите са здрави, спортни, стегнати и като цяло добре поддържани. Имат времето и парите, но също и добрия разум да предпочитат здравето пред огромния шкембак от мазни кюфтаци, апотеозът на успелия български, сръбски, или руски новобогаташ. Например, таксата за участие в един Iron Man е $800-$1000, тоест, хилядите участници не са точно изпаднали бедняци.

#11 deowin 09.10.2012 в 00:46:09

>Всъщност така се завъртат нещата, че вместо парите да ти дават свобода, те оковават във вериги. Дават ти някаква изкуствена сигурност и увереност Това от личен опит ли го казваш? Какво, направи много пари, обаче те не ти дадоха никаква сигурност и увереност? Щото на мен по-скоро ми звучи като "опитвам се да направя пари, но това ме оковава във вериги", което е драмата на съвременния човек - понеже в модерното общество има възможност да постигнеш много повече, отколкото когато и да било в човешката история, мнозина се чувстват задължени (може би и заради натиска на общественото очакване) да пробват да успеят. Самият опит, обаче, е особено горчив, когато е неуспешен. Това, именно, поражда усещането за вериги - хем бачкаш по цял ден, хем не се вижда да постигаш това, което си искал. Трудно е обаче да признаеш, че не си успял. Далеч по-лесно е да се опиташ да омаловажиш успеха на другите, независимо, че ти сам си го пожелал в самото начало. И следва "абе заеби материалното, душевното е важно". С други думи - цял ден се трепя за материално, но понеже не го постигам (пък то, дяволското, на всичкото отгоре е и измеримо), ще кажа, че душевното, неизмеримото, е важно. Тогава и аз ще излезя успял и ще си успокоя душицата. Слабо.

#12 KingoftheROAD 09.10.2012 в 12:12:49

парите са добър слуга, но лош господар

#14 lele male 09.10.2012 в 13:23:07

хъх... секс... че е до време, а пари винаги могат да се изкарат, дори и със секс

#16 vanko 09.10.2012 в 14:42:41

"понеже в модерното общество има възможност да постигнеш много повече, отколкото когато и да било в човешката история, мнозина се чувстват задължени (може би и заради натиска на общественото очакване) да пробват да успеят."

#17 Лудколю Деликолев 10.10.2012 в 23:43:38

"Ама от хора дето разбират инвестиция само в контекста на парите- кво да се очаква?? Това инвестиция на ВРЕМЕ, ВНИМАНИЕ, па и СЕКС- нема братче... нема толкоз мозък... Или има, ама умира да се праи на интересен, все да е не наопаки, ами чак на терсене!! " Абе госпуджа, ти наистина ли си толкова дребнава? Ключовият момент е думата "инвестиция" - тоест във връзката се влага някакъв ресурс (пари, време, внимание, голям хуй и т.н.) с идеята да се получи някаква възвращаемост. Тоест:"ще те обичам ако и ти ме обичаш", "ще ти подухам, ама първо ще се целуваме", "ще ти направя масаж, ама после ще ми го лапнеш" и т.н. Няма го безкористното даване и отдаване на другия заради него и чувствата си към него. С две думи - цялата тази концепция с инвестирането е банално сметкаджийство, любовен фаисчилък и нравствено чифутство. Хау.

Новините

Най-четените