Един приятел ми разказваше как се е мъчил да панира кашкавал по една странна рецепта. Аз му разказах за начина, по който панираме вкъщи с паста Патафри.
Така се роди идеята какво да ви покажем в Home Cusine във видеото днес.
Пастата Патафри се прави много лесно, а панировките с нея се получават много добре.
Освен сирена, може да опитате да панирате и зеленчуци.
Опитайте я, невероятно лесно е, а резултатът е вкусни кремообразни хапки, които си плачат за вино или чаша бира.
Добър апетит.
Начин на приготвяне:
Започва се с пастата. Отделете жълтъка от белтъка и разбийте жълтъка добре.
На части прибавете брашното и бирата. Ще получите смес подобна на гъсто кексово тесто и прехвърлете в купа.
Разбийте белтъка на хубава пяна и с внимателно разбъркване смесете двете части на панировката.
Добавете зехтина.
Пастата трябва да е достатъчно гъста, за да полепне добре по продукта и да не се стича.
Ако приготвите по-рядка смес, ще бъде необходимо да овалвате продуктите за паниране в брашно и след това в паста.
В зависимост от продуктите, които ще панирате, в пастата може да добавите зелени или други подправки.
В дълбок тиган загрейте силно достатъчно количество зехтин и изпържете добре покритите с паста продукти.
Поднесете със свежа салата, песто или сос по ваше желание.