Остри критики от Тереза Мей срещу Русия

Британският премиер Тереза Мей обвини директно Русия в намеса в изборния процес и извършване на кибершпионаж срещу чужди държави с цел "подриване на свободните общества".

По време на гала вечеря, организирана от кмета на Лондон, Мей обяви, че властите в Русия "разпространяват фалшиви истории, с които се опитват да всеят разногласия сред страните от Запада".

"Знаем какво правите и няма да успеете. Вие подценявате устойчивостта на нашите демокрации, трайната привлекателност на свободните и отворени общества, както и ангажиментът на западните нации към съюзите, които ни обединяват", каза Тереза Мей.

Позицията й идва само месец преди планираната визита на външния министър Борис Джонсън в Русия.

Британският премиер заяви, че има "съвсем просто послание" до руския президент Владимир Путин: да избере много различен подход от упражнявания през последните години, при който Москва анексира Крим, разпалваше конфликта в Украйна и задейства кибератаки срещу администрацията и парламентарните власти на няколко държави в Европа.

"Русия може да бъде ценен партньор на Запада, но само ако спазва правилата. Русия неколкократно наруши националното въздушно пространство на няколко европейски страни, докато в същото време задейства устойчива кампания за кибершпионаж и сътресения", каза тя.

"Ще взeмем нужните мерки, за да се противопоставим на действията на Русия. Но това не е посоката, в която искаме да вървим. Това не е връзката, която искаме да имаме с Русия. Не искаме да се връщаме към Студената война или да се намираме в състояние на непрекъснато противопоставяне", добави британският премиер.

#1 jens xp 14.11.2017 в 10:02:49

Тереза Мей да си гледа английското блато, в което се натикаха, и да остави Русия на мира! Номерът с отвличане на вниманието определено няма да мине... А като стана дума, защо не каже колко милиарда долара годишно изпира руската мафия в АНГЛИЙСКИТЕ банки?

#4 rare case 14.11.2017 в 11:41:46

тази жена започва да ми става симпатична!

#5 dedo adji 14.11.2017 в 11:48:06

Путин сигурно вече е наредил на Маша Захарната да съчини подсладено извинително послание. Ще бъде публикувано заедно с откритието, че червената армия е спасила и британските евреи. Не се уточнява по какъв повод е била гала вечерята и откъде е текнало на Тереса да отправя прост(ашк)ото си посрание. Крим беше преди 3 години, а съвсем наскоро Тръмп заяви, че не вярва в руската помощ за избирането си. Скоро не е имало някаква особена конфронтация.. Русия пускала фалшиви новини. Може и да пуска, не следя руски медии. Но се случих в Лондон по време на МН17. Пълна истерия, никой не пита, всички заклеймяавт с пяна на уста. Вече три години никой не е доказал кой е изстрелял злополучната ракета, която не може да не е била заснета от спътниците на NSA. Но периодически се вади изпод миндера и се размахва. Чудно ли е, че Русия реагира съответно. На война, като на война. Мей иска достоен партньор, при своите условия. На когото да налага правила и санкции. С извинение, това не е партньор а васал. При Горбачов и Елцин минаваше, сега нещо запецна. Тереса да погледне в своята чиния. От 20 години в Англия е учреден МАТ - мюсюлмански арбитраж и десетки шериатски съдилища за решаване спорове между мюсюлмани. В мюсюлманските квартали бобитата не смеят да влизат. С обединени усилия обединеното кралство се търкаля към обединена джамахирия.

#6 opetkov 14.11.2017 в 12:41:07

До Йенс: Може би очакваш да ти каже и защо бият негрите?

#8 dedo adji 14.11.2017 в 14:04:56

На такъв тоалет покойната ми баба казваше "на дърт гъз зелен бъз".

#9 Шамито 14.11.2017 в 14:09:31

Поредният напън на умираща империя да се докаже че е империя.Лай за да те чуят.

#10 Люба6а 14.11.2017 в 15:06:33

тези западняшки слуги на чифутите вече започват да стават жалки и будят само отвращение!Както е казано:по-добре си дръж устата затворена и те помислят за глупак,отколкото да я отвориш и премахнеш всякакво съмнение в това!е,подлогата тереза,която до преди няколко месеца беше световно безизвестна, се мъчи и напъва да се покаже "знаеща"

#12 KingoftheROAD 14.11.2017 в 16:14:47

Ингилизите скоро ако не набият чернилките, то не след дълго ония че ги емнат. В Лейтън и Лейтъстоун е пълно с чернилки като в Бронкс. Повече от половината народ в Лондон е от колонииите. Сегашния кмет какъв е? Тереза Мей не е, и никога няма да бъде Маргарет Тачър.

#13 Виктория Пенелопова 07 14.11.2017 в 17:48:18

Пишещите въ форума, с малки изключения, вероятно се от онази група, дето ще стреля русофобите. Ангелов със сигурност. Така и не са разбрали, след толкова години, коя е Империята на злото и кое е лошото джудже! Харесва ви Русия, не ви харесва Запада. О.К. Всичко хубаво, Ангелов, обади се като пристигнеш! Посоката е Изток, да не се объркаш!

#14 dedo adji 14.11.2017 в 18:16:59

Драга ми Победке, аз съм едно от малкото изключения. Още си блъскам главата да разбера коя е империята на злото, но в никакъв случай не искам да те стрелям, напротив. Не ми харесва не Западът, а западни глупотевини като последната на Терезка. Все пак, не отива на една дама да говори с езика на простака Тръмп.

#15 Люба6а 14.11.2017 в 18:29:29

верно,че комунизЪмът донесе небивали злини и страдания на една част от човечеството,но ЗападЪт с нищо не е доказъл,че е по-доброто!!!Просто ловко и подло ни мамеха навремето с разни Свободни Европи и тн...за безчислените злини,които Хамериканците натресоха на безброй държави и хора си мълчим , не ли?!Поне Русия си гледа територията и нейната цялост,докато Хамериканците имат "научни"бази в останалата част на планетата...страхотни миротворци и демократи

#16 Nenimir 14.11.2017 в 19:02:09

Ами Фолкландските острови... Ами Британските Специални Части в Оман... Щом си лае значи няма лек срещу ситуацията

#17 KingoftheROAD 14.11.2017 в 19:41:01

Педехлопова както винаги out of bounds

Новините

Най-четените