Кристиан Костов е бил в Крим преди забраната

От Службата за национална сигурност на Украйна обявиха, че забраната чужденци да посещават Крим без украинско разрешение е въведена на 4 юни 2015 година, тоест една година след посещението на Кристиан Костов на детския концерт на спорния полуостров.

Освен това от въпросната служба уточняват, че забрана за влизане в Украйна се извършва в случай на "извършване от чужденеца на опасно деяние" "с цел причиняване вреди на държавата". По-рано днес украинският влогър Анатолий Шарий обвини службите, че не са се задействали заради българския участник на Евровизия, който е пял в Крим през 2014 година.

По-рано днес украински медии нападнаха българския представител Кристиан Костов, обвинявайки го, че в годината на анексирането на Крим от Русия - 2014-а - той е пял по време на руския песенен конкурс "Голос. Дети" в лагера "Артек", проведен на територията на спорния полуостров.

Видеоблогърът Анатолий Шарий пусна видео от представянето на Костов и зададе въпроса на украинските служби: "Служби, спите ли? Какво ще правите сега?"

Представителят на България 17-годишният Кристиан Костов е роден и е израсъл в Москва и е участвал в различни руски и български музикални проекти, преди да участва в „Евровизия 2017". На 1 юни 2014-а той действително е пял в "Артек".

Вестник "Украинска правда" пише по този повод, че българският представител може да повтори "съдбата на Самойлова".

Юлия Самойлова - представителка на Русия на "Евровизия" не получи достъп до Киев, именно защото е пяла на полуостров Крим, който Украйна и ЕС приемат за незаконно окупиран от Русия.

За разлика от Самойлова обаче Костов тогава е бил малолетен, което означава, че не може да му се търси отговорност.

#1 TheRock 11.05.2017 в 20:41:44

"представителят на България, роден и отраснал в Москва....". Ха ха ха ха!!! Какъв "представител"!!!??? Жалка история!

Новините

Най-четените