Brexit: Младите образовани британци избраха Европа

Най-младите и високообразованите граждани на Великобритания са гласували масово за оставането на държавата в рамките на Европейския съюз. Това показва разбивката на данните от предварителното проучване на YouGov.

При прогнозни данни за победа на "Remain" с 52:48 процента, се вижда, че 3/4 от избирателите на възраст от 18 - 24 години са избрали да запазят Обединеното кралство в ЕС.

Такъв е и изборът на 71% от избирателите с университетско образование.

Едва 25 на сто от възрастовата група 18-24 са предпочели да изберат Brexit.

Мнозинството в подкрепа на ЕС се запазва и в следващата група - на гражданите между 25-49 години. 56 на сто от тях са избрали да гласуват в полза на оставането, а 44% - за напускане на съюза.

Точно обратното е съотношението на силите в "предпенсионната" група. 56% от гласувалите на възраст 50-64 години са предпочели да изберат Brexit пред запазването на статуквото. Над 60 процента от населението в групата 65+ е гласувало за Brexit, според данните на YouGov.

#1 cheung 24.06.2016 в 05:24:27

Браво, старците да вървят на гробищата.

#2 Rowan 24.06.2016 в 07:43:34

Ако едната диплома означава да си образован, то всичкото дебил в България между 18 и 30, дето кисне по барчетата и има диплома от някой си северо-южен университет, щеше да мине за „образован“. Тази статистика само показва, колко лесно манипулируеми са олигофренчетата от фейсбук поколението. Вярват наивно в светлото бъдеще и щедрите обещания и изобщо не се замислят, че обещанията за светло икономическо бъдеще на страната им в рамките на ЕС въобще не означава, че отделния индивид ще има светло бъдеще. Да видим какъв ще е окончателния резултат от шоуто на острова, но при всички случаи силно се радвам, че тоталитарната политика на Брюксел изяде подобаваща количество шамари тези дни, а райх-канцлер Меркел изглежда подчертано оцапала гащите.

#3 Бай Пешо Танкиста 24.06.2016 в 07:57:17

Явно проблема в демократичните общества е един и същ навсякъде-оказва се, че нискообразованите, прости и оскотели индивиди определят бъдещето на всички в случаи, подобни на този в Англия. По подобен начин-мангалите, простаците, необразованите и мързеливи уроди населяващи България- определят посоката на развитие на страната!

#4 bastard 24.06.2016 в 09:56:41

Излизането на Британия ще ускори началото на войната, така че аз съм доволен. Гответе се.

#6 Дракон с кисело зеле 24.06.2016 в 14:26:41

Роуан, в идиотизмите ти може би щеше да има някакъв смисъл, ако негативите от брекзита не се виждаха вече - по-малко от ден след референдума.

#7 Rowan 24.06.2016 в 15:03:31

Те за тази „образованост“ говоря Драконе, дотолкова са ви закърнели мозъците, че не можете да погледнете и на педя пред носа си. Каквото ви поднесат медиите, такова ви е мнението. Абсолютно сте неспособни да прогнозирате в перспектива. Леле, голям ужас, срив на борсата с цели ТРИ процента! Паунда се срина с феноменалните 10%... Край, Острова потъна! Точно затова казвам, че сте дебили. Дори и примера с Русия, дето ви е пред очите всеки ден не може да ви налее акъл. Сринаха им рублата двойно за последната година, през седмица я фалират в медиите… И? Нито е фалирала, нито руснаците са спрели да трошат пари по курортите на Европа. А Великобритания не е Русия. Изобщо. Най-малкото, защото твърде много хора с пари имат интереси там. Изобщо да не споменаваме за бившите й колонии, дето повсеместно се натискат за членство в Британската общност. Никой няма да позволи Островът да потъне, а ще се съобразят с тях. Както са се съобразявали последните няколко стотин години. Ако този референдум се беше провел в произволна източно европейска държава, днес вече да бяха им разиграли Майдан и да бяха назначили подходящия парламент. И щяха да го организират същите тези хорица, дето сега се чудят, как да минимализират щетите от референдума за самите британци. Но медиите тръбят за ужасяващите последствия точно заради ей такива като тебе, щото да не вземе да се разпадне проекта за обезличаване на европейските нации.

#8 Дракон с кисело зеле 24.06.2016 в 15:37:15

Хахахаха. Не е достатъчно смешно, ама... Ама.

#9 Dox 24.06.2016 в 19:01:55

Тук някои наистина много малко знаят, почти не мислят, но са с велико самочувствие. Че даже се и смеят, но за съжаление не на нещата, дето са си наистина за смях. Ето ви едно от малкото според мен трезви мнения по въпроса в нашите медии: http://a-specto.bg/tova-e-nachaloto-na-kraya-na-es-v-tozi-mu-vid/ А през ноември миналата година четох един анализ на Боян Чуков, който вече няколко пъти си го препрочитам, особено когато става дума за Великобритания. И сигурно пак ще го препрочитам. Ако ви е интересно, можете да го видите тук: http://avtorski.pogled.info/article/68952/Edin-netraditsionen-pogled-ot-gore-varhu-badeshteto-na-sveta

#10 deowin 24.06.2016 в 21:35:55

>Ако едната диплома означава да си образован Не, не означава, нито някой го твърди. От друга страна, образованието (дипломата) корелира силно с интелигентността и способността на човек да търси, намира и обработва информация, и да взима рационални решения на тази основа. Неслучайно за магистърска степен обикновено не се изискват много повече курсове (тоест, повече конкретни знания в областта), а главно дисертация, с написването на която да докажеш именно, че си способен да търсиш, намираш и обработваш информация, и да правиш рационални и оригинални изводи. Според мен трябва да си доста необразован и глупав за да си мислиш, че щом дипломата не означава непременно интелигентност, то споменатата силна корелация не съществува. Също звучи като апологетика на човек, който няма формално образование и диплома, и затова иска да омаловажи значението им. Дърти, необразовани и в ниска социална класа - такива са хората, които гласуваха за Брекзит. Съответно, статистиката показва, че ако Rodrigo беше английски гражданин, почти сигурно и той би гласувал така.

#11 deowin 24.06.2016 в 21:59:12

>Нито е фалирала, нито руснаците са спрели да трошат пари по курортите на Европа Ето този начин на мислене е всъщност типичен за дебила. Понеже в твоя свят не може Русия да е фалирала, не може руснаците да са спрели да трошат пари, си убеден, че не е така. А мога да се обзаложа, че нямаш нито един конкретен факт, с който да подкрепиш това си виждане - нито си потърсил, нито мислиш да търсиш, нито, ако ти намеря факти, доказващи противното (каквито има обилни), би имал друга опция освен да ги отхвърлиш мигновено с някоя типична за малоумния дебил с непоклатими предубеждения версия на "глупости, аз знам по-добре"/"да бе да, аз познавам един руснак"/"какво ми цитираш [медия, набедена за неправоверна - сиреч, всичко освен РТ]". Та, не се заблуждавай - дебилът си ти. Всъщност, докато го пиша осъзнавам, че ти няма как да не продължиш да се заблуждаваш, защото единствената друга опция е да осъзнаеш обективната реалност, което не ти и никога няма да ти е удобно. Това, че си ампутиран от човешко достойнство, премахва всички отрицателни последици на този вид самозаблуждаване, точно както за серийния убиец убиването на хора не носи неприятни емоции, защото той аналогично е лишен от съвест, емпатия, човещина.

#12 Dox 25.06.2016 в 00:06:58

А бе Свински, За кой ли път вече излизаш със словесните си еквилибристики, надявяйки се /а нищо чудно и да си убеден/, че те нещо означават.. И аз за кой ли път пак ще се опитам да ти обясня, че думите са едно от най-подвеждащите неща в реалния свят. А ти продължаваш с френетичния си патос да се оплиташ в понятията, вярвайки, че така трябва .... . Е ...... явно много ти харесва да си в Матрицата и това е! Я сега ми кажи, разбирачо, ти сериозно ли мислиш, че една държава като Русия, например, може да фалира? Ще ти дам, разбира се джокер, като ти кажа, че имам пред вид истинска държава. Но правовата държава, Свински, не е истинска държава, ако въобще е държава. Една истинска държава, Свински може да използва правото единствено във вътрешен план, до колкото е необходимо. На международната сцена, Свински, истинската държава никога няма да използва силата на правото. Ако се опита да го демонстрира, това означава доброволна капитулация. Истинската държава, Свински в международен план признава единствено правото на силата. Ясно ли е? Според мен в днешно време в света съществуват три истински държави и това са САЩ, Китай и Русия. Има и други, които се борят за приза, но за тези три е сигурно, че са истински. Та пак се връщам на въпроса - смяташ ли, че Русия или пък САЩ може да фалират като държави? Какво - ще престанат да добиват газ и петрол ли? Само не ми казвай, че някой ще ги спре. Ще изчезнат ресурсите им ли? Какво въобще значи такива държави да фалират? Ще им кажат, че дължат еди колко си, за това да си предоставят на безценица природните ресурси. Не ти ли минава през ума, че истинската държава ще отговори - Абе що не си .....

#13 AlahAkbar 25.06.2016 в 00:12:41

Докси, понеже освен малоумен си и забраванко, ето ти подсказка за скорошните руски фалити - Премереният оптимизъм на руското правителство е изчезнал - на авторитетния Гайдаровски форум в Москва икономическият министър Алексей Улюкаев говори за нова икономическа реалност, към която Русия трябва да се приспособи. Финансовият министър Антон Силуанов предупреди, че предвид ниските цени на петрола дори има опасност да се повтори фалитът на държавата от 1998 година, ако Русия не си наложи бюджетна дисциплина. Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2016/01/19/v-rusiia-se-strahuvat-ot-nov-dyrjaven-falit.290086 Преди това фалира и СССР. Много сте нагли руски тролчета.

#14 Dox 25.06.2016 в 08:19:48

Е-е-е-х, Акбарчо-о-о! Някои другари тук умирате да опростявате нещата максимално, щото така е по-лесно, нали. Хич не ми ги спрягай там разни Улюкаевци и Силуановци. Финансово-банкерското лоби на Русия е изцяло подвластно на неолибералните догми на Вашингтонския консенсус. А не знам дали ти е известно, че самият Путин също е неолиберал по убеждения. От истинските икономисти в Русия бих посочил Валентин Катасонов. Сигурно има и други, но не ги знам. Една истинска държава, драги, не бива да се оприличава на фирма, и след това да се използват понятия като фалит и пр. При фалит фирмата изчезва. Според теб истинската държава ще изчезне ли? Това се опитвам да обясня по-долу, ама е по-лесно да се лепят етикетите руски трол и тем подобни. Аман!

#19 bastard 25.06.2016 в 11:06:32

Е, то и в България малоумните дъртаци искат времето отпреди 1989. Сал един ГЕТИ иска комунизъм с пазарна икономика и без национализация, ама то той е вече съвсем особен случай.

#23 Дракон с кисело зеле 25.06.2016 в 22:37:20

Мен ми е чудно защо постваш два пъти линк към едно и също. Впрочем, съгласен съм донейде. От гледна точка на българин, без изобщо да намесваме брекзита.

Новините

Най-четените