Турският етнос в България

Текстът е премахнат.

Можете да го намирате в сп. Либерален преглед.

#1 Svetli44 20.09.2011 в 11:00:03

Как ще се справим с този турски проблем?

#2 axsbf 20.09.2011 в 15:50:49

Ало, администраторите, защо ми се струва, че се дава прекалена свобода на всякакви изказвания, които не само уронват, а и нарушават в дългосрочен план понятието България като държава, страна, роден край. Взел се един не знам от кого платен идиот мюсюлманин да убеждава в статията си, че турците едва ли не крепят България, още от освобождението й! Толково плоска демагогия и елементарна дезинформация! На всичко отгоре и държавата да се погрижи за влизането на турците във властта! Доносникът А. Доган какво направи - вкара клиентелисткия си модел навсякъде, а колегите му доносници - Лютви Местан и Юнал Лютви доста го подпомагаха в тази дейност. България е европейска държава, който се чувства отделен от родината си турчин - прав му път - ето къде е Турция, на няколко часа път.

#3 янаки 20.09.2011 в 18:21:21

„Ало, администраторите, защо ми се струва, че се дава прекалена свобода на всякакви изказвания...” Няма страшно, читателите на webcafe са зрели хора, могат да отсяват зърното от плявата и да си правят изводи. Така че не бива да изискваме от една свободна медия да филтрира мненията на представители на един етнос, който е под влиянието на Доган. Такива забрани само укрепват влиянието му върху тези хора. „убеждава в статията си, че турците едва ли не крепят България, още от освобождението й!” Няма нищо невярно в твърденията на автора за участието през 1878 година на депутати от турския ентос, включително и в подписването на Търновската Конституция от Учредителното Народно Събрание. Това е доказателство за европейската нагласа на нашите предци, които са възприели най-напредничавите демократични практики от онова време, като са дали права и на всички етноси в България, включително и на турците, довчерашните им подтисници. Можем само да се гордеем с тях, а, не е зле, и да се сравним. (виж „Строителите на съвременна България” – т. 1, Симеон Радев). Това че те са между „строителите на съвременна България” не ги прави „крепители на България” и никъде в статията не се говори нещо подобно.

#5 junks 21.09.2011 в 11:18:51

Разберете че в България турци няма,те си отидоха със Руско-турската война 1878 г,има българи с мюсюлманско вероизповедания и тези имена са тюркски а не турски.Босфора преминават само мъже със саби в ръка,завлавяват зема и си вземат жени които им раждат деца и всички стават мюсюлмани

Новините

Най-четените