Лустрация за съпричастност

Хубава статия. Аз, обаче, не искам катаклизъм, искам само една поотминала за времето си лустрация, която обаче странно присяда и стяга гърлата на олигарсите ни и на държавните ни апаратчици.

При положение, че вече се извъртяха цели две техни поколения в политическия, обществен, социален и икономически живот на България, и това не би трябвало да е някакъв драматичен проблем, а по-скоро проява на далновидност и съпричастност към поруганото ни минало.

Все пак, историята храни бъдещето, а подменената такава - ражда фалшиви плодове.

 

#1 Vankata_820 11.12.2012 в 12:59:41

Хе-хе, благодаря, ама ще е глас в пустиня, Аз затова и емигрирах, с цялото си семейство!

#2 AlahAkbar 11.12.2012 в 16:21:56

Ванка, не са за лустрация, а за разстрел мръсните червени гниди!

#3 Vankata_820 11.12.2012 в 19:53:52

До АlahAkbar: Всичко по реда си! Когато няма какво да освободи напрежението, се стига до самостоятелното му освобождаване, в един преломен момент, но тогава и законите на хаоса са други - неподатливи! Така че, чакаме!

#4 Чинчифон 12.12.2012 в 12:17:26

Официалната статистика сочи,че през 1944 година,когато идва "омразната" власт,населението на България е било 7 милиона.През 1989 година,когато преврата закрива БКП,българското население е станало вече 9 милиона.Тогава идва епидемията,наречена демокрация и българите бързо се стапят с 2 мил.Ако добавим към умирането на България и желанието на живи млади българи да се изселят в държави,където няма СДС-та и Сини коалиции,то кой трябва да бъде изчистен

#5 kaka 12.12.2012 в 13:24:49

Никога няма да я въведат твоята лелеяна лустрация, щото тогава корумпета като Кортенска, разглезени от соца пръдльовци като Гого Лозанов, мрачни съсипници като Костов и цяла армия подобни няма да могат да пищят кой е виновен за всичко, докато пълнят гушите, а такива мрънкалници като теб плачкат по медиите и им пправят кефа.

#6 daysydogy 12.12.2012 в 13:38:56

За калпавия българин СДС, Синя коалиция и най-вече Костов, са като историята на Мирча Кришан за краставицата... Ха сменете героите, но не би - на калпав избирател все Костов му е в устата... Пустите му дребни душици избраха симеончо, сергейчо, доганчо, пожарникарчето и другарчето му нацвъканото, ма пак сините му виновни...

#7 Vankata_820 12.12.2012 в 14:18:09

Че кой Ви е казал, че Аз искам на 100% да се случи Лустрацията?! Аз искам да има Лустрация, но не на всяка цена, даже напротив, Аз по-скоро вярвам, че ако процесите в БГ се завихрят спираловидно надолу, накъдето са тръгнали, Аз ще имам отявленото извинение, като върл патриот, че съм постъпил правилно, бидейки себе си, както вече съм се махнал със семейството си и няма да има нужда да мисля отново за саможертви и за връщане обратно в прокажената ни страна, защото това ще ми коства твърде много - а Аз колкото и пъти да начевам нов живот след всяка битка, все ще стигна до края на собствения си, а той не е безкрайно дълъг, че да гоня Михаля(Вятъра) форевър!!! Всичко е балансирано и такова трябва да си остане, затова вярвам че ненавременната диагноза на Съвремието ни, ще доведе до дълбоки и трагични последствия и когато си дал всичко от себе си, за да предотвратиш нечия гибел, но множеството е отблъсквало помощта ти, то тогава ти остава да се оттеглиш с мъка на сърцето и да продължиш живота си с цялата си концентрация към бъдещето, най-малкото заради същото онова семейство, заради което си се борил и за прокажената си страна, а всичко трябва да е така както са излизали достойните българи от битка - с гордо сложена ръка на сърцето, честни пред себе си и пред света, че са се борили лъвски, но са постигнали това, което съдбата им е отредила и могат да го приемат и да продължат напред, с гордо вдигнати глави - Аз вече поех към нови хоризонти и едва ли ще ме изненадате и върнете, но Аз никога няма да Ви отпиша, просто с времето ще Ви забравя - избледняват слабите характери, такъв е животът!!! Аз губя България, Вие роби, губите себе си - няма печеливши, има тлеещи и търсещи ново начало, останалите се смеят, до задавяне! Жалко за ЛУСТРАЦИЯТА!!!

Новините

Най-четените