Дженсън Бътън: Още сме бавни

Световният шампион Дженсън Бътън призна, че болидът на McLaren все още не е достатъчно бърз, за да могат той и Люис Хамилтън да се борят за победи във всяко едно състезание.

Бътън спечели Гран при на Австралия, след като стартира 4-и, въпреки че колата му беше по-бавна от болидите на Red Bull и Ferrari.

"Не сме в позиция да спечелим следващите две или три състезания", заяви Бътън след Австралия. "Не ни стига скорост в квалификациите, така че трябва да работим в тази посока."

Бътън и съотборникът му Люис Хамилтън, който завърши шести в Мелбърн, останаха на над 1 секунда на обиколка от Себастиан Фетел с Red Bull, който спечели квалификацията.

"Сега целта ни е да събираме колкото се може повече точки, не сме достатъчно бързи, за да се надяваме на победи", повтори Дженсън. "Но един ден ще можем да атакуваме първото място, а дотогава просто не трябва да изоставаме от лидерите."

Люис Хамилтън допълни Бътън с изказването си, че в състезателно темпо колата на McLaren върви добре и им дава шанс да се борят, но двамата губят много в квалификациите.

Новините

Най-четените