Касияс и Рамос отрекоха за скандалите в Реал

Двама от лидерите на Реал (Мадрид) - вратарят и капитан Икер Касияс и защитникът Серхио Рамос опровергаха информациите за конфликти в тима. Подобни спекулации се появиха в началото на тази седмица в испанските медии.

Според изданията тимът е разделен на португалци и испанци, а отношенията между двата лагера са крайно изострени. За това допринесъл и треньорът Жозе Моуриньо, който защитил Пепе за грешките в първия мач с Барселона от турнира за Купата на Краля и нападнал Серхио Рамос. Според Специалния именно испанския национал носел вина за изравнителния гол на каталунците, отбелязан от Карлес Пуйол в 49-та минута на срещата на "Сантяго Бернабеу".

"Вместо да питате нас, играчите, трябва да питате вестниците за историите, които публикува. Всеки ден пишат нещо за нас, което не може да бъде потвърдено дали е вярно или не. Нямам лоши отношения с никой от съотборниците си. Заедно сме всеки ден, на тренировки, в хотелите, на мачовете.  Нормално е един ден аз  да изпусна нервите си срещу някой, а друг ден някой да изпусне нервите си срещу мен. Но това не е голям проблем. Португалските футболисти се разбират много добре с испанските. А сред португалците има бразилци. Цялата история е абсурдна", заяви Икер Касияс.

"Този, който твърди, че в отбора има разделения и скандали лъже. Ние сме страхотен колектив и сме доста сплотени като отбор. Успехът идва само, когато всички в тима работят заедно и си помагат", написа пък Серхио Рамос в профила си в социалната мрежа Twitter.

Думите на двамата бяха потвърдени и от бразилеца Марсело. "Вижда се, че сме единни и няма и нищо нередно не се случва. Ако имаше нещо такова, то щеше да ни се отрази", заяви защитникът пред официалния сайт на Реал (Мадрид).

Обстановката около гранда бе нажежена и от информация на в. "AS", според която треньорът Жозе Моуриньо вече е взел решение да напусне тима през лятото. Португалецът бил уморен от негативното отношение към него на медиите и феновете. В неделя Моуриньо бе освиркан от привържениците на Реал, въпреки че тимът спечели с убедителното 4:1 срещу Атлетико (Билбао) в мач от Примера Дивисион.

"Винаги когато бъде освиркван някой играч, или както в този случай треньора, това е освиркване срещу целия отбор. Феновете трябва да разберат, че трябва да сме единни - фенове и играчи. Само така ще постигнем резултатите, които искаме. Това е "Бернабеу", това е нашият стадион. И когато треньорът е освиркван, това влияе и на играчите. Трябва да кажем на феновете, че ако искаме да празнуваме титлата накрая на сезона, трябва да сме единни", заяви по повод на недоволството срещу наставника вратарят Икер Касияс.

Новините

Най-четените