11 неща, които ми се искаше да знам, преди да отслабна

Материалът със заглавие "11 неща, които ми се искаше да знам, преди да отслабна..." е публикуван в блога на Страхил Иванов - fitbg.net. Страхил е фитнес треньор и консултант по хранене със стотици хиляди последователи в социалните мрежи. Публикуваме текста с изричното позволение на автора.

Има различни причини, които събуждат желанието у нас да отслабнем – преследване на мечтаната фигура, мотивация за по-високо самочувствие, нужда от повече внимание от отсрещния пол, здравословен проблем и т.н.

Преди повече от 10 години, когато започнах да се занимавам с това, което правя, си мислех, че знам повече от необходимото.

Мислех си, че всичко се свежда до спазването на нисковъглехидратни диети (оказа се, че не е точно така). След като видях, че тази стратегия не работи в дългосрочен план, изпробвах почти всички други диети…

Мислех си, че кардио тренировките са единственото ефикасно решение на проблемите ми и съм опитвал какви ли не глупости, докато открия правилния подход за промяна.

Допускал съм много грешки и осъзнах, че нито един от методите, които бях изпробвал по-рано, не са били правилният начин да постигна успеха си.

След толкова много време усилен труд, чрез моето лично пътешествие и чрез работата ми с хората, открих и споделям с вас 11 безценни съвета, които ми се искаше да знаех още в началото.

Вижте ги в галерията.

#1 MarkModel13 22.01.2018 в 19:43:12

So true ! Само едно лекинко несъгласие - 1 час кардио може да изгори 1000 калории, 1 час тренировка с тежести - около 200 (типична, не сега модерните ударно, шоково и т.н.). За да отслабнем, трябва да имаме отрицателен енергиен баланс, нали така ?

#2 goshu 25.01.2018 в 16:35:25

Не съм съгласен Марк, Според диспля на кардио дивайса който ползвам, горя окло 600 калории за 50 минути. Това обаче според мен е силно завишено (особено ако не е такъв който взима в предив и тежеста ти). Автора казва че тялото се наглася към режима, и си приниден да правиш все повече кардио. Това обаче машинката няма как да го знае. Според мен е истина

#5 Уточнител 01.12.2018 в 13:50:46

добре казано

Новините

Най-четените