6 ключови съвета за подобряване на издръжливостта при бягане

Тичането е най-популярната кардио дейност сред спортуващите и е неделима част от подготовката на атлети, състезаващи се в различни дисциплини. За някои хора даже е начин на живот и неизменна част от ежедневието. Не всеки обаче може в момента, в който реши, че иска да тича, да облече екипа и без особено да се задъха, да направи 40-50 минути крос.

Добрата новина е, че непреодолимата дистанция днес ще ви се струва детска игра след известно време.

Първо се фокусирайте върху първите три седмици и не позволявайте на нищо да ви попречи да ги изпълните. Приблизително това е времето да изградите свой навик и рутина за тичане.

Нататък няма да става по-лесно, но ще е приятно, когато виждате, че издръжливостта ви се подобрява, а с нея и резултатите.

Разковничето е в постоянството и ясната представа какви са възможностите ви преди да започнете да ги подобрявате, за да се знае базата, върху която ще се надгражда.

Няма значение дали сте начинаещи, които искат за първи път да покорят дистанцията от 5 км., или напреднали, опитващи се да преодолеят кризата по време на маратон. Винаги може да има дребно камъче, което да спъва по-бързия прогрес.

В галерията може да видите 6 ключови съвета за подобряване на издръжливостта при бягане.

#1 Fulcrum 17.07.2017 в 13:46:04

На толкова много глупости човек рядко може да попадне.

Новините

Най-четените