ЦСКА бие пред полицаи и волейболисти

Волейболистите на ЦСКА са на две победи от възможността да си върнат шампионската титла на България при мъжете. Тази вечер тимът на Александър Попов спечели с 3:0 (19, 15, 20) срещу Левски в първия двубой от финалната серия. Играе се до три успеха от пет възможни.

Дербито за първи път в историята се игра извън София. За домакин бе избрана „Арена Самоков". И напълно според очакванията съоръжението, което иначе събира над 2500 зрители остана полупразно.

На двубоя се появи малобройна агитка на ЦСКА от София, останалите зрители в залата бяха полицаите, които бяха взели свръхмерки за охрана и бивши и настоящи волейболисти.

Интрига в срещата почти нямаше. Играчите на ЦСКА доминираха във всички елементи и не позволиха изненада. Най-резултатен за победителите бе Филип Мейо с 20 точки. За Левски с по 10 се отчетоха Александър Симеонов и Симеон Александров.

Сред най-любопитните зрители в зала „Арена Самоков" бе завърналият се от Италия национал Валентин Братоев. През миналата година той бе част от състава на Левски, който би ЦСКА в тогавашния спор за титлата.

„Престоят в Италия ми помогна много за това да науча, че нещата не са такива каквито са в България.

Ако имаш приятели около себе си е по-лесно. Когато нещата не вървят, винаги има кой да ти помогне. Докато като си навън, нещата стават много по-трудни. Там когато имаш нужда от помощ единствения начин е да си поговориш с някой по телефона. Много по-различно е, от това което е в България.

Със Силвано Пранди се виждахме няколко пъти и поради това, че синът му играеше в моя отбор. Чувахме се, не много често, но ако имаше нещо се обаждаше. По принцип държи изкъсо всичко. В моя отбор синът му помагаше за моята форма и тази на Зарко Иванов", коментира Вальо Братоев пред БНТ САТ.

Новините

Най-четените