Ще вика ли Цветанов танковете*

Eдна от задачите на Държавна агенция "Национална сигурност" е да прогнозира и докладва възможни огнища на възникване на социално/етническо/друго напрежение.

Иначе казано, ако някъде почне да възвира, контраразузнаването би трябвало да го засече още при драсване на първата клечка кибрит. Дали ДАНС следят настроенията в социалните мрежи? Защото при тая липса на агентура, нищо чудно да си останат ни чули, ни видяли, ни разбрали.

Въпросът е, че ако не са разбрали какво се мъти в главите на народа, значи някой шеф трябва да си ходи. Събирането, обработката и анализът на информацията е част от работата на агенцията. Освен ако някой смята, че протестите срещу монополите, които прерастват в протести срещу Властта, не са заплаха за националната сигурност.

Ако ли пък са разбрали и са докладвали на вицепремиера Цветан Цветанов и премиера Бойко Борисов, значи един от тях трябва да си ходи. Защото тогава човек си мисли: Абе, тия да не са се договорили за оттегляне от властта в нечий друг интерес, не народен, разбира се... В случай че са подценили докладите - значи, пак трябва да си ходят.

Сега контрата остава пак в полицаите, дето охраняват протестите. Помните, нали, как Борисов страховито се закани за предишните зелени протести на Орлов мост, че който пипне протестиращ, ще бъде уволнен. Ами сега, когато по всички големи улици на големите градове беснеят недоволни и гневни българи, как да ги озаптят полицаите? Във Варна някои даже показаха солидарност с протестиращите.

Не дай, Боже, някоя провокация да окървави протестите, или на някой полицай да не му издържат нервите...

Заставам на страната на гражданите, каза днес президентът. На страната на гражданите сме, казаха от парламентарната група на ГЕРБ. Подкрепяме гражданските протести, казаха и от БСП, ДПС, ДСБ, "Атака".

И каква стана тя? Всички са на страната на недоволните граждани. Да не би от другата страна да са само Цветанов и Борисов...

*Заглавието е вдъхновено от хрумка на колега, който измисли виц: Бойко Борисов към Аню Ангелов: - Вади танковете! Аню: - Ма и двата ли?

Наясно сме, че Цветан Цветанов не "поръчва" танковете. Както и че такива май не останаха...

#1 Узунов 18.02.2013 в 19:55:44

Разбира се че трябва И тяхната цел трябва да е НАСРАНО 20

#2 aryan 18.02.2013 в 20:42:19

Порочният кръг е затворен,безхаберното управление на няколко правителства докара до задънена улица политическата олигархия.В празните глави на политиците няма елементарна мисъл за управлението на държавата и бъдещето развитие на икономиката,която в момента е на първобитно ниво в сравнение с която и да е страна от ЕС.Така и не разбраха ,че основният мотор на обществото е средната класа,която в България не съществува и ако в началото на 90-те имаше шанс да се създаде бързо,то сега ще са й нужни 15-20 години ако се промени законодателството , разбира се. Не танкове ,а политици ,съдии и експерти от цивилизована Европа трябва да извика на помощ този плъх !

#5 pepe 19.02.2013 в 10:43:53

aryan, сложих ти плюс, ама да те попитам все пак - ти помниш ли га извикаха да ни дават акъл световните икономически експерти, начело с Ричард Ран/д/Ъп ?

#6 янаки 19.02.2013 в 12:07:55

„........,а политици ,съдии и експерти от цивилизована Европа трябва да извика на помощ.........” (руснаците ни бяха дошли на помощ – 1944 г., американците – в началото на прехода 1990 г, на ред значи са западноевропейците, след тях китайците...... Алтернативата е „Делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се!”

#8 aryan 20.02.2013 в 00:53:00

Pepe,помня много добре началото на прехода,защото бях зареден с чист ентусиазъм и наивно вярвах ,че комунистите си отиват от управлението на страната , завинаги.Но постепенно с по-дълбокото опознаване на световната история и на системата за мачкане на мозъци в България,осъзнах много процеси, от които ще си патим занапред.Основния проблем на народа е ,че не умее да си отстоява правата и интересите в бъдеще,а се е вкопчил в настоящето,което винаги е било мизерно от 500 години до днес и това се използва много умело от структурите на ДС, във всеки критичен момент от управлението на марионетките им. Законодателството и ориенталското поведение на администрацията е огромната пречка за развити на икономиката и нормалните социални отношения.Този проблем няма как да се реши от давещия се,ако някой не му помогне с готов доказан модел за подем на обществото,съобразен с балканския нрав на българина.Трябва ли да ти напомням ,че след 1978 г. строителите на Третото Българско царство ,са направили точно това и възхода е бил невероятен за мащабите на малката държава в икономически ,политически и военен план . Унищожаването на ентусиазма в младия човек е равносилно на физическото поробване на нацията и сега политиците събират това , което посяха за 45 години мракобесие и 23 години на наказано ограбване на държавата.

Новините

Най-четените