20 заведения от квАРТала, които да обиколите този уикенд

Най-сладкият акцент на тазгодишното издание на фестивала на "КвАРТал фестивал" е гурме турът - обиколка на 20 кулинарни локации, всяка от които предлага различна атмосфера, храна, обслужване и с различна концепция. Барове, ресторанти, бистра, вегетарианска кухня, ретро обстановка, френска кухня, крафт бира, украинска сладкарница, бургери, италиански ястия - всяко място е уникално и предлага нещо различно, нещо, което ще ви накара да се върнете.

Когато говорим за културното многообразие на определена общност или място, храната и културата на хранене са неотменна част от това многообразие. Тази връзка е и в основата на идеята за гурме-тура на организаторите на КвАРТал фестивал.

И все пак какво е общото между всички тези места? Всички те се събират в рамките на второто издание на КвАРТал фестивал (16, 17 и 18 септември), за да насочат прожекторите към онази част от София, която трябва да бъде преоткрита, оценена и съхранена. Заради любимата ни "Стара София", която всички казваме, че обичаме. Заради културата, която на глас всички закриляме. Заради храната, която не е просто средство за оцеляване, а културен белег. Заради всичко, зад което стои колектива на КвАРТал.

Именно заведенията за хранене затварят кръга на многообразието на квартала между булевардите Мария Луиза, Васил Левски, Дондуков и Сливница. Наред с архитектурните богатства, галериите, работните пространства и работилниците тук, тези места превръщат квартала в идеално място, на което си струва да отделите време.

Новините

Най-четените