Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Крем супа от тиквички

Крем супа от тиквички Снимка: Стоян Георгиев
Крем супа от тиквички Снимка: Стоян Георгиев
Крем супа от тиквички Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Както ви обещахме, рецептата днес е музика за стомаха - след серията пикантни пици тази седмица малко почивка и разтоварване.

Начин на приготвяне

Загрейте 3-4 с.л. зехтин в дълбока тенджера и запържете ситно нарязаните лук, чесън и морков.

Добавете нарязания на кубчета картоф, разбъркайте добре и гответе под капак 5-6 минути.

Добавете нарязаните тиквички, запържете за няколко минути, като разбърквате често и залейте  с бульона.

Захлупете с капак и след като заври, намалете котлона и гответе 20 минути. Подправете със сол и черен пипер и сложете няколко клонки копър.

В купичка отделете 2-3 с.л. от сметаната, посолете и добавете 3-4 с.л. ситно нарязан копър и приберете в хладилника. Тази смес ще ползваме при сервирането на супата.

Нарежете хляба на кубчета, прехвърлете в купа и овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязан копър.

Полейте обилно със зехтин, разбъркайте добре, поръсете със ситно настърган пармезан и прехвърлете в тавичка. Печете около 8 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, като разбърквате отвреме навреме.

Крутоните трябва да станат приятно златисти. Проверете готовността на картофа и тиквичката и добавете маслото и сметаната, посолете и подправете с черен пипер.

Свалете супата от котлона, поръсете обилно със ситно нарязан копър и пасирайте.

Поднесете супата с лъжица сметана с копър и крутони.

Супата е много вкусна и студена.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
Тагове: храна, супа, home cusine
 

Най-четените