29 септември е Денят Х за феновете на Tesla X

Да, вече знаехме, че първият SUV на Tesla, Model X идва през септември, но сега - благодарение на този туит на Илон Мъск, главния изпълнителен директор на Tesla, сме наясно и с датата - 29 септември.

Това означава, че тези, които искат да поръчат предварително колата, могат да се наслаждават на първите си изживявания с нея на тази дата. Ако искате да поръчате Model X сега, ще го получите в началото на 2016-та.

Тази новина дойде броени дни след като Tesla отвори „конфигуратор" за Model X, който позволява на първите клиенти на модела да пробват бъдещото си возило.

Топ левелът, Signature Series Model X (нека да си го признаем, не се интересувате от който и да било друг модел) струва $132,000; тази цена не включва допълнителни благини, като Ludicrous Mode (нещо като „налудничав режим" - онзи, който ти позволява да ускориш от 0 до 60 мили в час за 3.2 секунди), с който цената може да се качи до $143,750.

Този туит дойде скоро след като Мъск разкри, че първият достъпен, компактен автомобил на Tesla, Model 3, ще бъде наличен за предварителни поръчки през 2016.

Новините

Най-четените