Най-скъпите в света

Класическите автомобили винаги са скъпи, особено ако са останали единични бройки или са състезателни машини с многобройни успехи или пък са произведени с много малка серия. Инвестицията в тях е сериозна, но си струва, тъй като цените им само растат през годините, а говорим за суми, много по-големи от тези, които вълнуват феновете на Ferrari или McLaren, решили да си купят най-новия модел на едната или двете компании.

В последните години цените на най-скъпите ретро автомобили реализираха невероятен ръст, а ако си направите труда да проследите как върви цената на един от редките McLaren F1, ще видите, че тя буквално расте всеки ден.

Трудно е да си представим, че може да се инвестират десетки милиони в един единствен автомобил, но за техните собственици, които са и запалени колекционери, това винаги е сладка победа.

Списание evo селектира най-скъпите автомобили в историята, продадени на търг. Естествено, масираното присъствие на различни модели на Ferrari не трябва да ви учудва, малките серии и спортните успехи винаги вървят ръка за ръка при компанията от Маранело.

Новините

Най-четените