Машини, но преди всичко хора

Байерн М. вероятно е най-добрият отбор в света и съвсем заслужено бе смятан за абсолютен фаворит срещу невзрачния Манчестър Юн. на Дейвид Мойс. Но английският шампион показа характер и ако не друго, то поне запази някакви шансове преди реванша в баварската столица.

Ясно е, че "хиксът" сам по себе си не е кой знае какво постижение, но когато на едната везна е Байерн, а на другата Юнайтед, се очакваше тежката немска машина да натежи значително.

През второто полувреме "дяволите" поставиха под напрежение роботите на Гуардиола, които доминираха преди почивката, но най-чистото положение бе пред тяхната врата.

Трудно е да се гадае какво щеше да се случи, ако Даниел Уелбек бе показал по-здрави нерви и бе преодолял Мануел Нойер в края на първата част, но тогава Юнайтед можеше да постигне и победа. Божа работа...

Голът на Видич стресна баварците и макар че успяха да реагират бързо, бе видно, че не действат със самочувствието от първите 45 минути.

Реваншът ще е интересен. Байерн ще има на своя страна шумните фенове на "Алианц арена", но Юнайтед ще стъпи на терена като отбор, който няма какво да губи, а единствено може да спечели, и то много.

Главният извод за англичаните е, че дори в този си уязвим вид са способни и готови на подвизи. Все пак това е Манчестър Юн., който може да победи всеки само с името си.

Байерн пък леко бе приземен на "Олд трафорд". Машини-машини, но преди всичко хора...

И най-важното е, че никой не може да е победител преди да е изпълнен началният удар, както си мислеха всички. Дори и Байерн Мюнхен.

Новините

Най-четените