Венеция Караманова остава начело на Детския радиохор на БНР

Има постигнато съгласие в спора с Детския радиохор на Българското национално радио (БНР) като Венеция Караманова засега ще остане начело на хора.

Заради отстраняването на Караманова от поста в сряда се стигна до протест на деца от състава и техните родители пред Министерски съвет. Те изразиха недоволството си от решението на ръководството на радиото да промени договора с Караманова, която през 2011 г. е в пенсионна възраст, като на нейно място назначи постоянен диригент.

Кабинетът не се намеси пряко, а премиерът Бойко Борисов коментира, че отговорността за решаване на ситуацията е на директора на БНР и на ръководството на Съвета за електронни медии. СЕМ е институцията, която с конкурс е избрала директора на БНР Александър Велев.

Снощи се е стигнало до споразумение, съобщава БНТ. След разговор с Велев Караманова е приела да подпише нов договор и да отиде на творчески лагер с децата в Краново.

Това е вторият случай на недоволство от страна на музикантите от БНР за последните няколко месеца. През пролетта изпълнителите от оркестрите към радиото организираха серия от протести заради ниските щатни заплати.

Новините

Най-четените