Секссимвол и скандалджийка иска да оглави футбола на САЩ

Бившата вратарка на националния отбор на САЩ Хоуп Соло обяви, че ще се кандидатира за президент на Американската футболна федерация.

Изявлението на Соло идва по-малко от седмица, след като настоящият президент на федерацията Сунил Гулати обяви, че няма да се кандидатира за четвърти пореден мандат.

36-годишната Соло е олимпийска шампионка с тима на САЩ за 2008 и 2012 година, както и световна шампионка за 2015 година.

През миналия месец Хоуп Соло отново влезе в новините, след като заяви за бившия президент на ФИФА Сеп Блатер: "Той ме хвана за задника..."

Не за първи Соло е в епицентъра на скандала, а заради характера си често се забърква в неприятности.

Кулминацията дойде с публикуването на автобиографичната й книга, превърнала се в един от най-продаваните бестселъри в САЩ.

В нея разказва как родителите й се развеждат още когато е на 6 и баща й, ветеран от Виетнамската война и редовен гост в районния участък, я отвлича в хотел за няколко дни. Майката подава жалба, след което бившият й съпруг е арестуван и вкаран в затвора. Когато излиза от затвора, живее като клошар в градския парк.

В колежа Хоуп Соло разбива носа на съученичка, която опитва да й отмъкне приятеля.

Друга разказана от нея случка разкрива как по време на лагер с националния отбор тя бяга тайно от хотела и купонясва цяла нощ в Лас Вегас, но на следващия ден се явява навреме на тренировка.

През 2014-а футболистката бе арестувана за обиди срещу своята сестра и 17-годишна племенница, които я обвиниха в домашно насилие, но бе оправдана.

Въпреки противоречивото й минало, в Щатите уважават Хоуп Соло и се надяват, че скандалите вече са зад гърба й.

Кандидатурата й се радва на добре подкрепа, но ще ще има сериозна конкуренция. Сред кандидатите са трима бивши национали на САЩ в лицето на Ерик Уайналда, Пол Калиджури и Кайл Мартино, адвоката от Ню Йорк Майкъл Виноград, вицепрезидента на американския футбол Карлос Кордейро и други.

Вижте в галерията снимки на Хоуп Соло.

#1 Spider 09.12.2017 в 00:23:09

Тази с кеф бих я издънил.

#2 TheRock 09.12.2017 в 11:20:43

Одобрявам! Браво!

Новините

Най-четените