Изгревите на Мианмар

Плажът Нгапали, простиращ се край Бенгалския залив, е най-красивият плаж в Мианмар.

Жителите на местните рибарски селища, които обграждат плажните курорти, изкарват прехраната си с лов на аншоа в Андаманско море.   

Управляваната от военна хунта държава притежава огромен туристически потенциал, но все още е бавно развиващ се сектор. Макар и изключително богата на природни ресурси, Мианмар се нарежда сред най-слабо развитите страни в света, и е най-бавно развиващата се в Югоизточна Азия.

Нгапали се смята за топ дестинация, която тепърва ще привлича туристи. Освен екскурзии до малките рибарски селища и местните пазари, туристическите услуги там предлагат проучване на селските райони с велосипед и разходки с лодка. Налице е също така голф игрище.

Плажът получава името си от живял наoколо болен италианец, който заявил, че мястото му напомня за неаполски плаж. Предполага се, че „Ngapali" произлиза от "Naple".

Най-доброто време за посещение е през октомври до май.

Извън прелестите си, Мианмар е под режима на генерал Тан Шве, който се характеризира с преследване на националните малцинства и отсъствие на граждански свободи. Мианмарската армия - Татмадо - е на 12-то място в света по численост (близо 430 000 души). Честа гледка в Мианмар са пропагандни билбордове с двуезични надписи като  "Нацията ще е силна само когато и Татмадо са силни."

Страната е обвинявана, че разработва атомно оръжие.

#1 lele male 16.03.2012 в 13:33:07

"...Най-доброто време за посещение е през октомври до май." Пфуу ... изпуснах го и тази година...

#3 Rodrigo Diaz de Vivar 17.03.2012 в 06:46:23

Тоя,генералисимус Тан Шве, боса на Бирма [Мианма, Мианмар] голям симпатяга бе ... Ако му заведа на плажа 10-12 чалгарки от студиото на "Планета", може и в управлението на страната да ги вкара.

Новините

Най-четените