Аутопсия на звездността

Едно нещо винаги ме е учудвало и дивяло - известните у нас. Не точно самите те, а интересът на голямата аудитория към тях. Сега ще се опитам с изключително скромния си опит да си направя изводите.

Ходейки на „светски" събития от три години, видях какво е това „светски" живот. Описание: лош кетъринг, често пъти евтин алкохол, скучни хора, ужасна музика. Това е нормално за едно светско събитие. Но понякога българщината избива в изключителни гледки.г

Веднъж на поредния конкурс за красота видях как вино от 10-литрови туби се налива в кани, а всичко това се случваше в ресторанта на 5-звезден хотел в центъра. Разбира се, напитката блъскаше повече на оцет, отколкото на вино.

Друг път на благотворително събитие с цел събиране на пари за хора в неравностойно положение видях как неканени хора влязоха и изядоха по-голямата част от кетъринга. Разбира се, не бяха простаци - направиха си пирамиди от храна в чиниите, седнаха си, хапнаха си, та си тръгнаха. Очевидно бяха социално слаби и по чудесен според мен начин контрастираха на чанти Louis Vuitton и всички добре познати атрибути на звездния свят. Ако очите ми правеха снимки, шедьоври щях да изкарвам, ама карай...

Тъпчат си храна по джобовете; ходят пеша в най-големия студ, само за да отидат на поредното светско соаре и да се напият на аванта; имат покана за двама, довеждат петима... Това правят не малка част от хората, които често могат да се видят на снимки особено в жълтите сайтове.

Разбира се, аз пия доста на подобни събития, защото тази мъка не се преживява лесно. Редно е и да обясня защо ходя на тези места - за пари. Някой друг лев с написването на кратка дописка засега не ми е излишен. Та, почерпвам се, защото адекватна за мен компания в тези среди не намерих за тези три години.

Моите наблюдения показват също, че треторазредните звезди имат най-голямо самочувствие. Веднъж си направих експеримент как ще реагират определени известни лица, ако им покажеш, че не ги познаваш. Фолк певицата се обиди, златките го приеха с чувство за хумор, певецът, който пълни зала 1 на НДК избяга, певецът, който нищо не пее, се заяде, синът на известният каза само, че е син на известен... Масово ме подминаваха като малка гара, защото явно не им бях на нивото. Нищо, че бях с камера и миркофон, които сънуват ден и нощ, защото за повечето известни няма по-сладък гъдел от това да се видят на екрана.

Положението в Америка, където известността е религия, а известните - нейни месии, едва ли е по-различно от към интересност. Просто там звездите може да нямат образование, но имат ужасно много пари. От интервютата на светски пришълци като мен, които съм гледал и слушал, там иде реч за много наркотици и много скука естествено. Но докато една Ким Кардашиян, чиято физиономия показва броя на речниковия й запас, все пак може да промени възгледи за това кое е секси и кое не, у нас такава звезда революционерка не се е пръкнала. Азис извън гетата не е на особен почит, макар хора с такъв манталитет за съжаление да живеят и в центъра на София. А мъжете така и не проходиха на токчета.

Така че масовата аудитория може да повръща дъги от щастие, като види поредната изповед на звезда, макар тя да е безкрайно сива за "нормалните редови граждани". И е редно, макар светският живот у нас да е тотален фейк. Тук няма място за нерви и разочарования заради факта защо кефът е в кенефа. Защото точно тази аудитория е заветната цел на рекламодателя. Всички други думи са излишни...

Репортажът на Джулиано Амат за това как реагират "звездите", когато им покажеш, че не ги познават започва на 2:15:30 от видеото.

#1 Bobby_gBG 23.04.2012 в 12:47:47

Мухаха, за разнообразие статия на Джулиано да ми хареса, и да не е задръстена като обикновено... Все пак което си е така - така си е.

#2 Оня Дето Го Трият 23.04.2012 в 13:18:26

Я да питам Джулиано-то, че ми е паднал сега: А защо ходите на орди с камери и микрофони на светските събития на треторазрядни звезди, а ни един не отиде с камерката да посрещне момичетата (математичките) от съседната статия? А) Математичките не са интересни, а силикона на еди коя си е! (а.к.а. "хората това искат") Б) Незнаеш какво да питаш математичките, щото те са умствено класи на теб, докато ВИП-персона квото и да я питаш тя все едно и също ще каже В) Или на посрещането на математичките няма катеринг и безплатно поркане за журналята?

#3 stizi 23.04.2012 в 13:40:56

Интересна статия и за съжаление доста вярна. Само не разбирам какво прави автора и в това предаване в Нова, което за мен е тотален пример за това, което описва. Българските "известни" (с повечето съм се сблъсквал поради работата си), са ужасяващо високомерни хора без нито един плюс. На запад всяка звезда има нещо (колкото и безумно да е) - дали ще е стила на Виктория, парите на П. Хилтън или визията на Кардашиян, те имат нещо, което ги отличава от масата. Имах щастието последните 5 години да срещна редица западни звезди на живо (музиканти, актьори, режисьори, спортисти и др.) и с редки изключения те са страхотни хора. Това са хора, които си говорят с теб независимо, че си средностатистически човек в малка държава в Европа, те се смеят с теб, интересуват се и са любезни. Защо е толкова голяма разликата?

#4 Архангел 23.04.2012 в 13:51:10

А защо ходите на орди с камери и микрофони на светските събития на треторазрядни звезди, а ни един не отиде с камерката да посрещне момичетата (математичките) от съседната статия? .... Защото живота е секс и пари, а там няма нито едно от двете

#5 Архангел 23.04.2012 в 13:52:07

те се смеят с теб, интересуват се и са любезни. Защо е толкова голяма разликата? .. Както ти би се интересувал от индианците и би се смял с тях

#6 Лайнол Мастията 23.04.2012 в 13:56:19

"Оня" е казал всичко,което трябва да се каже за тази драсканица!

#7 Реалист-2 23.04.2012 в 15:03:35

Ха-ха-ха, ама че нагла статия! Ами Джулиано, мойто момче(?), КАКВИТО СА НИ "ЖУРНАЛИСТИТЕ", ТАКИВА И "ЗВЕЗДИТЕ". То куцо и сакато се набута за водещ и какво ли не по разни телевизии, съответно въпросните какво да ни покажат освен простотии, те повече от това и не могат. Да те питам теб - къде ти е дипломата за журналист? Май нямаш, нали...

#9 Дракон с кисело зеле 23.04.2012 в 16:13:15

Статията е почти интересна за четене, обаче видеото е отврат на квадрат. Съжалявам, но, първо, не се вижда нищо от това, което авторът кара читателите си да очакват, и, второ, какъвто ще да е човек, ако някакъв гнусен лигав гнусар го нападне на улицата и започне да го пита кой е с гнусното си лигаво гласченце, няма да се зарадва.

#10 ColdAsLife 23.04.2012 в 16:42:50

след като си направих труда да изгледам 20 секунди от видеото мога да кажа само: ей, УРОД!

#11 lele male 23.04.2012 в 16:53:58

Присъствала съм на доста снобарски партита и мога да кажа, че "пирамидките с връх" в чиниите ги трупат не социално слабите, а обратното - тези които са свикнали всичко да им е на аванта! Вече 23 години у нас се култивира преднамерено простащината. Простаците раждат простаци и ги възпитават като такива. А самата простащина се възпроизвежда триумфално в политиката по един ефектен начин... П.С. Действителен случай: На гости на семейство отива свещеник. Всички го поздравяват, само малкият стои настрана. Баща му се кара: - Ела, кажи добър ден, простак такъв! Детето се приближава към свещеника и казва: - Добър ден, простак такъв!

#12 Dimitar 23.04.2012 в 17:13:03

Абе Джулиано какво е това педеразко държане бе? Ако си гей не го показвай толкова открито не си чак толкова интересен, то верно че е модно да си гей ама пък чак толкова.... То така се пробива май само ... язък за статията ..

#14 паяка 23.04.2012 в 18:26:25

Това джулияно, бях чувала за него , че е гейче, то било верно, бе. Иначе, интересно подхожда към "звездите", ама какво от това. Сигурна съм, че е от сорта - да идем да хапнем на далавера , да подишаме на аванта парфюми и да постоим на топличко. Комплексния послевкус е блудкав, с клонеж към неприятен.

#15 паяка 23.04.2012 в 18:30:09

А този пък напън "..., чиято физиономия показва речниковия запас..." до какво ли ще доведе?

#16 Falconetti 23.04.2012 в 19:54:29

Не ни харесва Жулиано, защото е показал пълната трагедия на Б-Я! Ако звездите са ни тези, защо интелигентите не ги изхвърлат на бунището и се освободят от мъката да се занимават с тях. Отговор: Защото не могат, както и платените общинари не могат да решат проблема с бездомните кучета. Та затова ще си ги гледате до безкрайност.Колко години станаха 22 или 23, половината от времето през което комунизма беше на власт. Браво Джулиано, да не ти пука от тъпанарските ни коментари, добре свършена работа. А, математичките нямат нужда от реклами и от Жулиано, това е сериозна наука математика а не псевдо озвездена истерична олигофрения.

#17 Rodrigo Diaz de Vivar 23.04.2012 в 20:34:41

На гнусен педераст изглеждаш Джулиано, извини ме. От най-гнусните. Принципно Веско Маринов най-добре постъпи с тебе. Има една приказка за хората, към които трябва да се отнасяш като с лайняна пръчка. Ако ги удариш, ще се оцапаш. Ако ги ритнеш, ще се опръскаш. Най-добре е да ги заобиколиш все едно ги няма. Та ти в ситуацията на клипа си точно такъв персонаж. Лайняна пръчка.

Новините

Най-четените