Фалшивите сбогувания на великите: 8 финални турнета, които се оказаха лъжа

В края на миналата година стана ясно, че Motley Crue се събират отново, въпреки че вече бяха осребрили своето лъжовно пенсиониране.

Още в началото на 2014-а квартетът беше обявил, че подхваща своето финално турне и даже подписа договор, че след 2015 г. няма повече да се качва на сцена в този състав и под името Motley Crue.

Измамният финален концерт в Лос Анджелис впоследствие беше издаден под името Motley Crue: THE END, но в края на 2018-а се оказа, че четиримата заедно записват нова музика за филмовата адаптация на биографията си - The Dirt. Тогава обясниха, че подписаното споразумение ги спира единствено да изнасят концерти заедно, но не и да правят песни.

Оказа се обаче, че Ники Сикс, Томи Лий, Винс Нийл и Мик Марс ще подхванат и ново турне заедно с Def Leppard и Poison, а витиеватото обяснение гласи, че филмът The Dirt им спечелил цяло ново поколение фенове, които трябвало да получат шанса да видят бандата на живо.

Motley Crue даже пуснаха видео, на което взривяват договора помежду си и обявяват своето завръщане.

И докато едни ги критикуват и подиграват за евтиния трик, други напомнят, че фалшивите финални турнета се превърнаха в традиция на рок сцената в последните години.

Днес разглеждаме още 7 случая на легендарни музиканти, които подведоха феновете си, че се пенсионират и тръгнаха на измамно прощално турне.

#1 Дракон с кисело зеле 08.02.2020 в 13:12:33

Manowar - макар че при тях беше разбираемо да отложат прекратяването на кариерата си за по-късно, когато няма да съвпадне с делото срещу бившия им китарист за нещо бая гнусно. The Scorpions. Motley Crue, дето, горките, приключиха през 2015 и, предвид формата, която демонстрират по официалните записи от онова турне, трябваше да си останат приключили. Много са зле.

#2 Кольо Търнокопа 09.02.2020 в 13:28:47

Е то цялото това писание е излишно, като всичко можеше да се опише с едно изречение: "...всичко е за още пари..."

Новините

Най-четените