И по един шот кръв за охраната

„А какъв трябва да е един мъж в събота вечер след финал на Шампионската лига? Да мирише на виолетки и да танцува като в Лебедово езеро?" Това ме попита току-що приятелка, след като по повод текста на Кирил Христов й споделих, че също не съм прекарала кой знае колко миролюбив уикенд, понеже охранителите на столично заведение налетяха на бой на едно от момчетата от компанията. (Може да е нормално, но за дебютни клиенти като нас това си е сериозен шок).

Причината: не искаха да го пуснат, защото им се струвал пиян, а след като той се опита да им обясни, че не е чак толкова пиян, налитането продължи във възстановка на сцена от тъп екшън. Какво да се прави, някои "мъже" завинаги спират на тоя жанр - събаряне на земята, ритници по тялото и главата, за десерт юмруци. Хубаво, че не стигнахме до същината на това заведение, което се води за култов рок/метъл бар, но по тона, речника и поведението на охранителите не отстъпва по нищо на чалга/мутренско свърталище (съжалявам, че трябва да потретим тези думи днес).

А за да не повтаряме и разсъжденията на потърпевшия тв водещ Кирил Христов, ударен от тв водещия Юлиян Константинов, искам само да кажа, че ние от компанията, които станахме свидетели на бодигардския бой, не искаме писмено извинение от хора, наели за служители типове, които решават, че това е единственият начин да се справиш с подпийнал клиент. Който дори още не е пристъпил в заведението. Писмено извинение не искаме и от самите охранители, понеже не ни се четат неграмотни оправдания.

Този бой нито ни респектира, нито ни уплаши. Не казвам името на заведението, понеже се надявам да го чуя в съда. За да спрат да се случват подобни цигании, трябва редовен натиск чрез конкретните институции от потърпевшите. Защото ако неконтролируема агресия си позволяват хора, чиято работа е да противодействат на такава, и ако подминаваме това с мълачание, здраво сме я закъсали.

За нашето момче разбитите уста и нос и кръвоизлива в окото може да са драскотни, но за тези, които са му ги причинили, трябва да бъдат няколко години безработица. И терапия с класическа музика. Колкото понесат.

#2 turbalan 21.05.2012 в 14:59:56

Rock it познах, нали

#3 pier 21.05.2012 в 15:02:00

Това може да стане само в чалга дупката Rock it

#6 Гризли 21.05.2012 в 19:50:40

Не можело да се очаква друг развой, след като клиента упорства?! Наистина ли има разумни хора (питам долните коментиращи), които мислят, че боят е единствената алтернатива?! Ако наистина смятате така, значи положението в България наистина е станало изключително чалгаджийско! Работата на охраната НЕ е да бие който и да е! Работата й е точно обратната - да предотврати сбивания! Което включва отстраняване на опитващите се да направят това! Отстраняване чрез извеждане навън, а не чрез пребиване на един клиент (дори виновен да е) от няколко горили! Ако все пак буйстването продължава може да се неутрализира виновния (без да се пребие, разбира се), докато дойде полицията! Все пак има полиция, чиято работа е да се справя с хулиганите, нали?! А и не трябва да се забравя, че няма "най-велик" охранител! Това, че с няколко души си набил друг не означава, че си недосегаем! Моя съученичка има брат, който в последните години на миналия век работеше като охранител в най-голямата дискотека в един малък планински град. Тогава, както може би помните, също беше особено модерно да се пребиват от цялата охрана "неудобните" клиенти... Та веднъж братът на тази моя съученичка, заедно с неговите колеги, се бяха постарали с един от клиентите... В резултат на което следващата вечер пред заведението бяха спряли 3 BMW-та, а цялата охрана на заведението, около 8 човека, 2 седмици не бяха на работа, а в болница... Така ли трябва да се решават всички проблеми?! Това нормално решение ли е?! Не е, разбира се! Просто някои хора забравят някои неща...

#7 fALLEN 21.05.2012 в 20:08:54

я кажете диското да прата едни познати, дето точно с такива кюмбета много обичат да се гаврят. един сам беше пребил 3 охрана. ебем ти и охраната. а пичът да ги съди и тези да ходят да гледат овце или да копат картофи. сред хора явно не умеят...

#8 garo 21.05.2012 в 21:24:58

тъпото заведение рок-ит с претенциите, в което ходят само селяндури или недоебали чичковци с кореми, които не смеят да чуят нещо ново освен слейър. натресли сте се не където трябва. рок (ит) ис да ню чалга.

#9 nakadetaka 21.05.2012 в 21:30:21

В това Рокит се озовахме една вечер съвсем ненадейно и случайно, доста голяма група, след доста голяма сметка - доста любезно едно подобие на човек, който се представи като Хуйчо Общия (но нас нямало да ни е**) ни накара да напуснем. Да си охранител е много, много тежка орис - това е диагноза. Отговорност трябва да носят тези, които са наели подобни малоумни създания и не са успели да им обяснят, че тяхната функция е незабележимо да се грижат за сигурността на клиента, а не да са Капитани. Ако случката е от това място - много ще се радвам да проследя дали нещо ще се получи.

#10 za6totaka 21.05.2012 в 21:37:56

в каквото и състояние да е било пребитото момче, няма оправдание за състоянието на охраната. ако някой клиент ти пречи и застрашава настроението на другите клиенти, извикай ченгетата. и те са зле. но саморазправата е нещо свръх противозаконно. мразя тъпите бодигарди по заведенията. набити ниски тъпи анаболови животни. културен феномен за подражание. никакви компромиси. съд до дупка.

#11 blabla 21.05.2012 в 21:59:08

"А какъв трябва да е един мъж в събота вечер след финал на Шампионската лига?" Заспал. Не биещ се с охраната на заведенията. Като ви е толкова кеф да се въргаляте в гнуста, емигрирайте в родината новия шампион. Ще си пиете, драйфате, биете до откат и т.н.

#12 beavis 21.05.2012 в 22:29:27

РокИт ли е последно? Изплюй камъчето

#13 Evil Trin 21.05.2012 в 22:44:36

Сигурно е Рок Ит. Започна много добре това заведение, но после нещата се поизродиха и вече не го посещавам.

#14 Реалист-2 21.05.2012 в 23:59:19

По принцип съм съгласен с идеята на статията, както и с това, че охранителите по заведенията са рядко тъпи и комплесирани екземпляри, НО нали се сещате, че ако някое лекенце се прави на много отворено, е напълно нормално да го изхвърлят (или да не го допуснат) от заведението? Защото е пълно с такива, пък и на бой налитат, а после - защо охраната го набила.. Сега само не ми казвайте, че не сте виждали такива (и не, не се случва само по чалгите).

#15 passenger 22.05.2012 в 10:06:17

Точно така ... и аз мисля че след финал на ШЛ трябва да си доста уморен от бирите и ако не заспал, то поне няма да си трезв за да имаш разум в главата и да не се закачаш с охранители. Като не те пускат обръщаш се и си тръгваш ... някой си търсил белята после сополи о обвинения.

#17 Fedar 22.05.2012 в 13:45:04

Аз пък мисля, че става дума за "Тънка Червена Линия". По принцип там пускат яко мачове, рок-дупка е, и охраната са малоумни дебили. И все пак ми се струва, че авторът спестява цялата истина. Мога да се закълна, че подпийналият приятел не е просто питал учтиво: "Защо не ме пускате?". Всички сме ходили по кръчми и клубчета, имали сме "ситуации" и сме били очевидци на безброй такива, така че няма смисъл да ни пуска така по пързалката. На всеки с малко повече опит с такива места му е пределно ясно, че момчето се е правило доста на мъж и е било агресивно. Което, разбира се, не дава основание на назобаните дебили да го удрят, още по-малко да го ритат на земята. Вижте как действат в една цивилизована държава в такава ситуация: http://www.youtube.com/watch?v=yWfetF1jCO4

#18 pink 22.05.2012 в 15:47:00

Аз също съм на мнение, че историята не е представена така както се е случила в действителност, ако наистина е така то тогава всеки втори клиент трябва да е попаднал в същата ситуация и да е бил набит.Има и друго,че на българския клиент и "задника да му оближе" персонала на което и да е заведение той пак ще намери за какво да мрънка и да се оплаква, то или охраната е малоумна, сервитьорката супер тъпа,музиката която се пуска е гадна и т.н. така че трябва да се цивилизова не само персонала а и клиента.

#19 reporterka24asa 22.05.2012 в 16:28:32

Това заведение,ако е въпросния бар от коментарите аз бях свидетелка на случката и може би от журналистическият ми интерес или просто от човешко любопитство проследих внимателно случката тъй като седях на 2 метра от входната врата където се случи всичко.Аз така ги видях нещата доидоха 3 мъже и 3 жени мъжете бяха пияни като едният от тях беше направо залян(като гледа мач финал де каквоозначава,че трябва да се размаже ли???)та точно този заляният точно него 2мата охранители не го пускаха да влезе като му обясняваха нещо поне 5 минути,а той си знаеше неговото,а също видях че охранителите обясняваха и на жените нещо.Както и да след около 5 мин. обясняния от страна на охраната тези "опиянени от финала" """"добри и свестни хора""" излязоха пред заведението,но след около 5 минути този ЗАЛЯНИЯТ отново реши,че трябва да влезе и се появи пак пред охранителите и взе да размахва пръст да крещи,поне още 2-3 минути охранителите го търпяха и по едно време единият от охраната го хвана да го извежда навън,веднага прияелят на ЗАЛЯНИЯТ се нахвърли на единият охранител в гръб тогава се намеси и другият от охраната и изкараха пияните отвън.Това се случи в този бар в които бях аз след финала на шампионската лига и ми е интересно как мен не ме изгониха или пък някой друг,а точно тези """ДОБРИ И СВЕСТНИ ХОРИЦА""" пък точно тях???? За финал мога да кажа,че по търпеливи и културни охранители не съм видяла никъде,а в заведението съм ходила поне 20 пъти и не съм видяла друг проблем,само с тези '''ДОБРИ И СВЕСТНИ ХОРИЦА""" се случи да ги изгонят и те неможаха да го понесат !!!

Новините

Най-четените