Защо ни предадохте, г-н Станишев

Искам да изразя моето възмущение от днешните събития. Ако публикувате материал с мнения на читатели и намерите смисъл в моето, ще се радвам да му дадете гласност!

Пише ви един студент, който учи в чужбина. На 20 години съм, отпътувах от родната страна само и само да имам по-добри шансове за по-добро образование и след това се надявах/м да се върна вкъщи.

Да! Предпочитам да впрегна мозъка си да работи в полза, каквато и да било, но положителна за страната ни! Вярвах, че промяната е близо и скокът нагоре приближава. Дори виждах кой ще го направи, но... Както винаги се появи голямото НО!

Затова Ви пиша, да изразя разочарованието си от г-н Станишев. Той за мен беше правилният човек, човекът, който осъзнава, че е дошло време да поправи грешките си от предишното управление и да изкупи греховете си пред народа!

Данните ги има(ше), беше ме спечелил, затова изразих и безрезервната си подкрепа към червената партия, а каква стана тя... Ситуацията ни е ясна на всички. Просто искам да попитам (едва ли ще стигне до г-н Станишев): Защо ни предадохте, господине? Защо?

Немалко млади хора припознаха във Вас правилния човек. Чии интереси играят? Излезте и кажете - "сбърках"! Кажете кой плете тези неща, разкрийте ш*баната истина. Не заслужаваме ли да знаем? Все пак на гърба на този народ отива този "бич"!

Господине, разочаровахте ме, а и едва ли само мен. Вярвах във Вас, но Вие се оказахте поредният, а не Избраният! Не зная дали има как да докажете обратното, но ще се радват, ако го направите, искрицата надежда последна умира!

#1 Лени Димитрова 15.06.2013 в 13:18:57

Въпросът на автора е очевидно риторичен, но освен това е и тотално наивен. В същото време, при все че самият автор е написал, че е на 20 години, това малко оправдава неговата наивност...Защото няма начин нормален, интелигентен и разумен човек да заяви така открито и директно, че е повярвал на лицето Станишев, и че безрезервно ( ) е подкрепил водената от това лице партия. Няма начин човек, който има дори и грам памет да подкрепи лицето Станишев, при условие, че се знае и от малоумните даже какви ги вършеше това лице по време на мандата си като министър-председател на тази абсурдна държава. Това, което мен лично ме хвърля в див бяс, е че автора на това писание и подобните му, които са гласували за доказаните престъпници Станишев, Местан и Сидеров, сега реват на всеослушание "Ама защо, аджеба, ни разочаровахте????? Ама защо ни излъгахте? Ама защо така?"...Ей, богу, това е прекалено! Наистина е прекалено! Все едно крадеца като те окраде, ти да му дадеш ключ от дома си и като те обере пак, ти да стоиш и да ревеш "Ама защо бе?". Отговарям: "Ами защото си прост! Защото си глупав! Защото само прост и глупав човек се спъва 2 пъти от един и същи камък! Защото само малоумник може да вярва, че един крадец и престъпник, видите ли, може да се поправи и да стане примерен и да работи в полза на другите. Трагичното е, че статията е писана от млад човек, който би трябвало да може да прецени, кой е способен, кой заслужава...Трагичното е, че младите не мислят, трагичното е, че младите нямат разум, за да си дадат сметка, че тези дето са крали преди, пак ще крадат и то двойно. Трагичното е, че българският народ си е овчи...и предпочита да го тъпчат, мачкат, прецакват, обират и прочие, а той да продължава кротко и безропотно да си върви, с наведена глава и да си вика "Ама що така? Ама аз какво да направя?". И ще е така, докато не стане чудото тези хора да се осъзнаят, че всичко зависи от тях и само от тях.

#2 Lilyan 15.06.2013 в 13:46:15

Госпожо Димитрова, изпихте ли си хапчетата днес? Ако сте ги изпили явно Вашият прихиатър трябва да Ви предпише нещо по-силно.

#4 Лени Димитрова 15.06.2013 в 13:55:32

Лилян, не знам дали си той или тя, щом виждаш хапчета наоколо, явно ти не си добре...А ако дадено мнение не те кефи, ми не чети, не гледай тази статия, гледай си живота...За мен лично подобни писания на твоето за хапчета и психиатри говорят само едно - че са дело на някой, който няма грам какво друго да каже, освен подобна глупост. Пий си хапчетата ти, против комплекси.

#5 Lilyan 15.06.2013 в 14:25:01

Госпожо Димитрова, аз съм "тя", нямам комплекси, защото съм много осъществен човек, както в професията така и в семейството си. Подтекстта на посланието ми беше, че човек трябва да е по-внимателен в изказа си на такива места. И този изказ ми се стори истеричен. Аз също съм за свободата на изразяване, но доколкото моята интелигентност ми позволи да разбера. Вие отричате правото на това момче да има мнение различно от Вашето. Чета и пиша в този сайт ,защото форумът му е от интелигентни хора и се надявам да останат такива. Желая Ви всичко хубаво!

#7 Оня Дето Го Трият 15.06.2013 в 14:43:46

Кой те е предал бе, сине майчин !? Ти по време на Тройната коалиция на колко години беше, не са ли ти и разказвали за другаря Станишев? Как па не ви омръзна някой все да ви предава - не ви ли беше ясно и ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ че Бойко е мутра, а Станишев е комунист? Избираме някой който предварително знаем какъв, само за да мрънкяме после, че ни е предал Какво беше лудост - май това да правиш (гласуваш за) едно и също и да очакваш различен резултат! Е не ме питай за кой е трябвало да гласуваме - на изборите има по 40 партии освен популярните. Само че те не са победители и не може да се хвалиш пред приятели, че си от силните. Това им е проблема на малките партии. А големите 3-4 партии ги знаем какво представляват И ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ. Те не ни предават, просто са това което са. А ти авторе си един от наивното глупаво стадо, което докарва белите на тая държава - не политиците! Интелигентните хора не ги е предал Станишев, интелигентните хора са на снощния площад - виж им физиономиите ако не вярваш

#8 Лени Димитрова 15.06.2013 в 16:30:39

Лилян, според мен коментарът "Вие пихте ли си хапчетата" и "Вашия психиатър да ви предпише нещо по-силно" определено не говори за интелигентен и осъществен човек. Освен това говорите за свобода на изразяване и в същото време "човек трябва да е по-внимателен в изказа на такива места". Е, кое от двете е?. Свободата на словото сама по себе си означава, че човек свободно може да изрази своето виждане, мнение, становище и прочие, без цензура. Това съм направила и аз в моя коментар към тази статия. Фактът, че Вашия коментар към моето мнение е "Изпихте ли си хапчетата" очевидно говори, че точно Вие отричате правото някой да има мнение, различно от Вашето. Тъй като този форум е свободно пространство, това означава, че всеки има право да коментира, по начин, който сметне за удачен и подходящ. Не си правете труда да отговаряте. Всичко хубаво и на Вас.

#9 DonTsetsi 15.06.2013 в 16:41:35

Абе Оня, при толкова малки партии нали видя какво се получи? Аз и една доста голяма част от гласуващите си изгубихме гласовете, защото нашите избраници не влязоха. Проблема е, че големите не позволяват на малките да влязат. Затова е 4 процентовата бариера. Затова искат да спрат и субсидиите на всички под нея.

#11 Оня Дето Го Трият 15.06.2013 в 16:49:04

Изгубил си е гласа автора на статията, щото е гласувал против България, а не ние. А ти не се вайкай толкова, ти какво очакваш - да си пуснеш безценния глас и директно да избереш премиер ли? Какво значи "големите не позволяват на малките да влязат"? Ако повече хора бяха гласували за малките, малките партии щяха да са големи, а големите партии да са малки. Усещаш ли се каква глупост казваш? Няма да наливам в малката щото още не е станала голяма, ама ще налея глас в голямата като се надявам да стане по-малка. Безумие

#13 Conspirator 15.06.2013 в 17:13:02

Господин,Оня Дето Го Трият.Време е да започнеш да се зовеш Оня Дето НЕ го трият.Пак ще е интересно,пък и ще е вярно. Като чета как ги сипеш на ''килограм''се сещам,че си млад човек.Очевидно е. Ясно било,че Станишев бил комунист,а пък Бойко -мутра.Нищо не ти е ясно. Де да беше, Станишев комунист.Де да беше... Има една много опасна предходна фаза на комунизма.Нарича се болшевизъм.Нещо,което е смразяващо страшно и опасно.По-зловещо и от фашизма.Но няма как да знаеш.Това за младите звучи като библейски сказания.Та товаришчь Дмитриевич е от тях.Автентичен,непокътнат болшевик.Или ти се струва нормално,че едно Правителство може да бъде съборено с похвати от 1917 година.Или ще ми обясняваш,че ''Народа'' се вдигнал ''спонтанно'' да събори ''експлоататорите''... Що се отнася се отнася до ''Мутрата'',ще ти кажа само,че от 2005 година,вече 8/осем/години се изгражда и втълпява до втръсване/хиляди и хиляди пъти/едно и също нещо. Между другото,Иван Костов беше сатанизиран по същия начин,докато над 90 процента от българите,само при споменаването на Костов,започваха да лаят или да псуват,наместо да изразят мнение. И не зная дали си наясно, Оня Дето Го Трият,но медийте почти на 100 процента се контролират от Левицата и хора с много пари,които са против едно единствено нещо-Някой да им задава въпроси за награбените пари или не дай си боже,да иска ревизия на придобиването им. Ще ти задам един въпрос.Ребром.Какво спечелихме,като гласувахме за ''нашите си''малки партий.Влезнахме ли в капана на Дмитриевич? Лично на мен ми ''светна'' лампичката на 11 май,когато чрез Бареков осъществиха информационен преврат. Въпреки всичко си гласувах на другият ден за ''Черният циганин'',който съсипа България.Нали се сещаш...''Мутрата Боко'',''Черният циганин'',все популярни разтривки за меки мозъци,дето толкова лесно се лепят на езика. Но познавам мнозина,дето в последния момент, просто НЕ ГЛАСУВАХА.Уплашиха се. А воплите на автора- ''Защо ни предадохте, г-н Станишев''са озадачаващи.Хора като Станишев не предават.Те продават,препродават и винаги са на печалба,защото лихвите в лявото пространство винаги са високи и печеливши. Виж кога съм си създал ''ник''-а и защо предпочетох името Конспиратор.Защото това беше моят начин да се противопоставя на безумната болшевишка конспирация.

#15 Conspirator 15.06.2013 в 18:40:13

Бойчо,рядко влизам в спор с коментиращи,защото е редно да се уважи автора на статията,в случая ''Оня,дето не го трият''. Не се засягам за ''лудостта'' ми и хапчетата дето трябвало да пия.Това не е отговор на изразено мнение. Надеждата ми е,че мислещи хора ще прочетат коментара ми и ще размърдам нещо в главите им. Ще ти цитирам поредица от факти.Не конспиративни,а общоизвестни. ''20.11.2012 – Английската компания Alegro Capital е придобила 100% от капитала на дружеството''-Става въпрос за ТВ 7 ''На 27.11.2012 г. Бареков стана изпълнителен директор на ТВ7'' След това,започва да се оформя ефекта на ''търкалящата се снежна топка'',което помете,между другото и Люба Кулезич,докато медийната лавина не се стовари на 11 май,когато ни пратиха ''да броим''бюлетините в Костинброд. Думата ми е за Alegro Capital ,Бойчо.Ако не си привърженик на откачени теорий за конспирация,защо не попиташ чичо Гугъл,що за ''весела''компания/идва от името/е тази финансова група,която един път се води с английско седалище,друг път с английски капитали. АБСОЛЮТНО никаква информация няма да можеш да получиш от чичо Гугъл.През три поста се повтаря до втръсване за ДОБРИТЕ намерения на Alegro Capital,как ТВ7 ще цъфне и ще върже и свободата на словото ще победи. Всеки се ''упражнява'' да изброява потенциалните /истинските/собственици,но никой не знае,всъщност кой е или кои са. Но ЦЕЛИТЕ,Бойчо са ясни.Дестабилизиране,компрометиране и сваляне на законно правителство.В случая на ГЕРБ. И ако си прочел коментара ми,ясно ти е,че не съм фен на Борисов. Ако утре или след една година,някаква фирма,примерно-''Кака Гицка продакшънс''закупи НОВА телевизия и пак започне да търкаля топката,какво ще кажеш. Лично аз,много ще се радвам,ако един от талантливите и млади автори на ''Кафето''напишат нещо за Alegro Capital.Искрено и лично.И компетентно. Иначе,теорията на конспирацията си е там някъде.Между лудостта и хапчетата.Изчезва, само когато бъде залята с достоверна информация. Моите извинения на автора на статията.

#16 niemen 15.06.2013 в 19:57:37

Какво го емнахте момчето, та то е само на 20. Преди да го оплюете напоително, си спомнете какви сте били на неговата възраст. Защо му отричате правото да повярва в нещо, и след това да се разочарова. С всеки се е случвало. Защо го упреквате за това, че има амбиции, отишъл е да учи в Германия и има намерение(поне засега) да се върне след това? С какво е по-добър оня, който повярвал на Борисов и след това се разочаровал? Или на Костов, Сидеров или за когото още се сетите? Простено му е, млад е, няма опит. Ако бях на 20, логично беше да повярвам на Станишев, не на Борисов. Конспиратора явно не е на 20, защото, въпреки, че не е фен на Боко, е гласувал за него. И аз не съм гласувал за Станишев, защото, уви, не съм на 20. Валери, животът е пред теб, чакат те още много разочарования. Първото вече си го изживял. Нататък е по-лесно.

#18 val3ri 15.06.2013 в 21:32:55

Специално заради вас си направих акаунт тук, за да отговоря на всичките нападки към мен .. Господа, никога няма да стигнем напредналите държави, НИКОГА ! И не заради политици или глупаци като мен, които решават да си кажат мнението и биват заплюти в лицето, а заради такива като ВАС! Вместо да си помагаме, ние се мразим и плюем, изкарваме се идиоти и се излагаме пред света. Това е нашата действителност, никога няма да се промени, ЖАЛКО ! Лесно е да хулиш и говориш, ама да помагаш и действаш - НЕ ! От толкова коментари един се обърна приятелски и ми каза - бъркаш (благодаря ти), а другите ме нарочиха за какъв ли не ... Благодаря за "разбирането" и всички мили думи, желая Ви и всичко най-хубаво!

#22 vanko1 15.06.2013 в 23:14:16

Към Конспиратора: Алегро кепитъл е т.нар. "сламен човек" - куха чуждестранна компания, създадена за да прикрие истинските всъщност бг собственици, същото беше направено в случая със собствениците на в. Преса, тошко тошев развеждаше некъв чичко чужденец - уж има голям чуждестранен инвеститор, чуждестранен толкоз колкото и ние сме американци

#23 val3ri 15.06.2013 в 23:20:36

Никого не нападат, нито ще нападам ! Изразявам несъгласие с това отношение: "ходи в москва като си фен на Станишев" и тем подобните .. Вие мен нападнахте, но аз вас няма, просто защото не търся разпрата, каквото правят повечето ..

#24 Оня Дето Го Трият 15.06.2013 в 23:45:32

Валери, моето момче, 20-годишни студенте, научи се като правиш някакъв избор да си носиш отговорността! Ако смяташ, че Станишев теб те е предал, то ние смятаме, че ти си предал нас, защото никой от нас не е гласувал за Станишев, а Станишев ни управлява заради теб и такива като теб. Не ми се измъквай сега с мрънкяне, че някой те хули, че не сме били обединени и подобни клишета. С кой да сме обединени - ти си фен на Станишев, ние не сме. Ние сме му сърбали попарата и друг път. Преди няма и 4 години. То не става само с "ми тоя ме предаде". Хората са недоволни и са на площада заради теб, защото новото правителство е избрано от теб, колко пъти да ти го кажа? КАто сам си признаваш, че си агитирал и гласувал за Станишев, сега си носи отговорността, нормално е да те сочат с пръст. В Германия където си избягал не избират чугунени комунисти на власт и не издигат Делян Пеевци. Защо реши, че искаме в България да ни налагаш такива?

Новините

Най-четените