Отказванията в спорта на 2015 г.

Знаете ли на кой въпрос Роджър Федерер е отговарял повече пъти от всеки друг в кариерата си? Той не е нито за феноменалните му постижения и 17-те титли от Големия шлем, нито за невероятния му игрови стил.

По-често от едноръкия бекхенд и вариативния сервис се обсъжда кога Маестрото ще приключи със спорта. Даже на няколко пъти, когато бе в отлично настроение, швейцарецът сам подхващаше темата, "защото знам, че ще ме питате." И винаги основното в отговора му е, че и той няма идея кога ще приключи кариерата си.

Подобни феномени като него обаче не са много. Не, че няма други 34-годишни спортисти, които продължават да поддържат високо ниво, но Федерер наистина демонстрира изключителна класа в един много изтощителен и динамичен спорт.

Но рано или късно Роджър ще се влее в редиците на "бившите легенди". Просто законите са такива и всички ние им се подчиняваме.

За радост, спортният край на Федерер още не се вижда, но през 2015-а много известни атлети взеха тежкото решение да скъсат с активния спорт.

Сред тях беше и Флойд Мейудър, който първо спечели Мача на века срещу Мани Пакиао през пролетта, а преди три месеца се наложи над сънародника си Андре Берто и каза "стоп" след 49 победи от също толкова срещи.

"Трябва да знаеш кога е времето да закачиш ръкавиците на стената", каза Флойд след две десетилетия световна слава и спечелени над 700 млн. долара.

Така, в рамките на една календарна година всичко се промени драстично и вече за боксовата кариера се говори в минало време. Вижте в галерията още спортисти, които усетиха, че е дошъл моментът да сложат точка.

Новините

Най-четените