Как Атлетико победи Байерн: 5 извода

Атлетико Мадрид победи Байерн Мюнхен с 1:0 в първи полуфинал от Шампионската лига и взе минимален аванс преди реванша на „Алианц Арена“.

Страхотен гол след солова акция на Саул Нигез донесе победата на „дюшекчиите“ и ядоса Хосеп Гуардиола, който поздрави младия испанец за попадението, но и подчерта, че играчите му са сбъркали в ситуацията, която доведе до гола.

Пеп обаче забравя най-важното – Атлетико спечели, благодарение на брилянтната дефанзивна тактика на Чоло Симеоне и перфектното преливане от защита в контраатака.

„Дюшекчиите“ имат изумителните 135 чисти мрежи в 256 мача под ръководството на Симеоне от декември 2011-а, когато аржентинецът застана начело на Атлетико.

Статистиката от домакинските мачове в Шампионската лига на Атлетико при Чоло е още по-стряскаща: 17 мача, 13 победи, три равенства, само една загуба. 14 чисти мрежи (!) и само четири допуснати гола.

Ненормално!

В това се крие цялата философия на Симеоне и тайната на успехите на Атлетико в последните години.

Какво може да направи Байерн в реванша? Какви изводи може да направим от победата на Атлетико? Ще се провали ли отново Пеп в Шампионската лига и в последния си сезон с баварците?

Вижте в галерията.

Новините

Най-четените