Full respect!

За какво всъщност да има притеснения Борисов от президентски сигнал до прокуратурата? Такъв няма да има.

А ако има, значи и двамата вкупом са решили да изгубят малко време на прокуратурата, вместо да я оставят да се занимава с къде по-смислени неща, и да пуснат малко пушек в пространството. От сорта дали Георги Първанов пръв е започнал коварна компроматна война, пускайки оная вече забравена стенограма от разговора си с Дянков, колко тухли е сложил за 20 години и колко камъни е пренесъл. ("Президентът Първанов за 20 години тухла върху тухла не е сложил, един камък не е пренесъл..." - Премиерът Бойко Борисов при откриване на старчески дом в Ботевград.)

Впрочем, по повод тухлите - президентът издаде книга с речите си от първия мандат в обем 500 страници. И ако транспонираме речите на професори и академици, изказали се на представянето й на едно "мета ниво", това е тухла в най-новата ни история, камък в интелектуалната зидария.

Може пък премиерът да се е изказал иносказателно. Ако вземем масоните, те зидат не с мистрия, а с  приноси, за хуманитаристи се имат. Но премиерът е адепт на директния изказ. Не губи времето на журналистите и враговете си да тълкуват скрития смисъл на думите му - казва това, което иска да каже.

Ето, социалистите го питат за кадрите МУ, той ги пита защо сте утрепали дядо ми... На пряк въпрос - с реминисценции. "Шоуто на Канала" онзи ден имаше скеч-находка. "Ники Кънчев" пита "Ваньо Танов" на стола на богатството как се става митничар. Верният отговор: да играе футбол с премиера в неделя по обяд. 

Qualis rex, talis grex. Какъвто владетелят, такава и свитата му. А Първанов беше архитектът на тройната коалиция - скеле, кофраж, бетон, четиригодишно укрепване. Това ако не е строителство - дори и да ни прилича на гробница на фараони... Но гробниците живеят хилядолетия - вижте пирамидите.

А Борисов иска да го мислим за владетел-строител - в буквалния смисъл на думата. Харесва му да изброява що ленти е срязал - от детски площадки и градини като кмет до отсечки, (вече и старчески домове), като премиер.

Нали не е забравил, че ако стане президент няма как да се явява на безчет събития, за да пази запазения периметър в медиите. Защото какво (би могъл) да прави един президент на България, освен да държи речи и да подписва укази...

Със сигурност може да продължи с телевизиите. Лесно за сбъдване пророчество е, че ще е желан събеседник в "На четири очи", "Нека говорят с Росен Петров", "Карбовски: Директно". (Без да броим сутрешните блокове на bTV, Нова и TV7.)

Но защо липсват месеци наред интервюта на Борисов в БНР и БНТ? Даже в онова малко радио К2 гостува, а  в "Събота 150" или "Неделя 150"? Впрочем, "Шоуто на Канала" показа забавни документални кадри от японската визита на българския министър-председател. Логото на филмчето беше съвсем тематично. Лицето на Борисов върху изгряващото японско слънце. И изгрява слънце... като по Хемингуей. Изгряващият Борисов. Изгревът идва с Борисов (защото премиерът винаги става по тъмни зори).

Най-паметното от кадрите - Борисов чете реч на "японски", никой не превежда, а после връчва измислената Купа на Правителството на Република България на победител в турнир по сумо. Весело. Премиерът ни също така може да брои до десет на японски и знае "напред" и "назад"...

Банзай*, шушо Борисов!

Но ако ще става президент, ще му е необходима нова силиконова идея. Магистралите остават на правителството и Плевнелиев. Винаги може да се вдъхнови от Путин - близък, разбираем и лесен за подражание пример. Руският министър-председател назначи известния режисьор Никита Михалков да отговаря за производството на блокбастъри, които да се изнасят в чужбина. Михалков оглавява и обществен съвет към Министерството на отбраната, чиято цел е: да издигне на "необходимото ниво" честта и достойнството на руския офицер.

Ето такова нещо би подхождало и на президента Бойко Борисов. Един обществен съвет към президенството, който да въздигне честта и достойнството на хората в униформи. На един главнокомандващ, при това с генералско звание и слабост към униформите това би отивало.

И понеже в България няма как да се открие личност от калибъра на Михалков, а и пари за кино правителството не отпуска, то нека да бъдат възпяти. Кой друг, ако не Веселин Маринов би бил достоен да оглави подобно формирование?  

(Из интервю на Веселин Маринов в "Труд", озаглавено "Цветанов е най-честният човек за мен":

... - Защо възпявате тези професии?

- Защото имам респект към българската армия и към униформените. Не може човек да направи такива песни, ако не е служил в казармата, ако не е възхитен от всичко, което е преживял, и от хората, които е срещнал там.

... Аз служих в Хасково и когато 18 месеца по-късно тръгнах за родния дом, когато наближих Велико Търново, се изправих на крака и застанах мирно.

- Мирно? Защо?

- От вълнение, че си отивам вкъщи. През цялото време стоях прав в коридора с навлажнени очи, докато дойде моят роден Полски Тръмбеш... (б. р.,очите му се навлажняват). Никога няма да забравя и друго - погледът на баща ми по време на войнишката ми клетва..."

Хм, обаче казва, че Цветанов е най-честният човек. Няма особено значение - такъв съвет и на Цв.Цв. би подхождал, защо не го създаде към МВР? Така предстоящият троен албум на Веселин Маринов "За теб, Българийо", ще го раздават като бонус за полицаите - вместо кубинки. Пък може и ГЕРБ да го изкупи, както прави с билети за концертите му...

Няма значение. Full respect. 

#2 No name 30.01.2011 в 19:45:25

Tова, че не харесвам герберастите, автоматично ли ме прави червена, Теа? Що за логика...

#4 No name 30.01.2011 в 21:33:54

Пробвай!

#5 simlevs 31.01.2011 в 00:46:11

теа ТВОЯТ ЛЮБИМ б.борисов(буда) Е ДАЖЕ ПО- ЧЕРВЕН ОТ СЪПАРТИЙЦИТЕ СИ гоце ,станишев ,т.живков,жан виденов И а.луканов .ТОЗИ ПРАВОВЕРЕН КОМУНИСТ ПРЕДПОЧИТА бкп И дс ,ПРЕД ВЕЧНО СПОМЕНАВАНИЯ МУ ДЯДО (УМРЯЛ В ЗАТВОРА ОТЧЕРВЕН ВЯТЪР) ВЛИЗАЙКИ В ПРЕСТЪПНАТА бкп. ДАЖЕ ЗАРАДИ бкп ,УЧАСТВА ВЪВ ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС ,НАПУСКА мвр И ОСТАВА ВЕРЕН НА КЪРВАВО ЧЕРВЕНАТА бкп.СЪЩОТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ПРИСЪСТВА ПРЕЗ 2001 ГОД ПРИ ОТКРИВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА НЕГОВИЯ ПАТРОН ,КЪРВАВИЯ ДИКТАТОР т.живков .ТАКА ЧЕ ,КОГАТО СПОМЕНАВАШ ЧЕРВЕНИ И КОМУНИСТИ НЕ ПРОПУСКАЙ ТВОЯ ЛЮБИМ б.борисов (буда!.НИЕ ПО - ВЪЗРАСТНИТЕ ГИ ЗНАЕМ ТЕЗИ НЕЩА И НЯМА КАК ДА МЕ ИЗЛЪЖАТ ТАКИВА МОШЕНИЦИ КАТО КОМУНИСТА б.борисов .

#7 lina 31.01.2011 в 12:52:45

Чудесно е когато има хора, които разсъждават трезво и не се поддават на театралниченето и на кухите демонстрации, вместо да боядисват първосигнално с боички всичко, което не им изнася, понеже нямат и две мозъчни клетки, с които да завъдят каква да е мисъл. Ако червено значи интелигентност, собствено мнение, неманипулируемост, то тогава няма лошо да е червено, стига ясно и категорично да се отличава от овчето, което баданосва за щяло и не щяло.

#8 emo13 31.01.2011 в 12:57:10

Кой плащал, ами онзи в домашния арест. И Сашето Диков бил безпристрастен журналист, но е най-безпристрастен е, когато цялото му телевизионно каналче е брандирано от Лев Инс - д*ба измекярите, как ме вътриха миналата година Не можах да разбера защо може да предизвиква ирония строежа на детски градини и старчески домове.

#9 emo13 31.01.2011 в 12:58:39

Лина, дете непоръбено, ти пък откъде се появи да разсъждаваш?

#10 simlevs 31.01.2011 в 13:32:00

ДРУГАРКО теа . НАИВНОСТТА ТИ БИХ ПРОСТИЛ ,НО КОГАТО Е СВЪРЗАНА СЪС СЛЯПО БОЙКОЛИЗАНЕ -НЕ . НИИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ЧЕРВЕН ,КАКТО ВИЖДАШ СЪМ ЖИВ . ИМАМ БЛИЗКИ УБИТИ ОТ СЪПАРТИЙЦИТЕ НА ТВОЯ АГЕНТ буда ,НО НЕ СЪМ СЕ НАВЕЛ ПРЕД ТАЗИ ПРЕСТЪПНА бкп . НАЛИ СЕ ПРЕКЛАНЯТЕ ПРЕД ВАШИЯ ИДОЛ б.борисов - СИМВОЛ НА МЪЖЕСТВЕНОСТ . ИЗЛИЗА СПОРЕД ТЕБ ,ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ ТОЙ СТАНАЛ ЧЛЕН НА бкп. ТАЗИ ПРОЯВА ПОКАЗВА ,ЧЕ ТВОЯ АГЕНТ буда Е ЕДИН СТРАХЛИВЕЦ . АЗ МИСЛЯ ,ЧЕ ТОЙ Е ЕДИН ВЕТРОПОКАЗАТЕЛ -СПОРЕД ПОЛИТИЧЕСКАТА СИТУАЦИЯ СИ СМЕНЯ ПАРТИИТЕ бкп, бсп,ндсв ,гейрб- ВСЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАРТИИ . НЯМА БИВШ КОМУНИСТ - ПОВЕДЕНИТО НА б.борисов ГО ПОКАЗВА . НЕ СМЕЛОСТ ,А МИМИКРИЯ Е ХАРАКТЕРНА ЗА ПРАВОВЕРНИЯ КОМУНИСТ б.борисов . С ПОСТЪПКИТЕ СИ И ОСОБЕНО УЧАСТИЕТО МУ ВЪВ ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС И МУТРЕНСКОТО ДВИЖЕНИИ ,МЯСТОТО МУ Е В ЗАТВОРА.

#11 Astarot 31.01.2011 в 14:08:42

simlevs, има един клавиш с надпис Капс Лок. Намира се в най-крайната лява част на клавиатурата. Като го натиснеш веднъж, ще пишеш отново като нормален човек ;)

#12 Haha 31.01.2011 в 14:47:14

"Бойколизиране" - накефи ме лафа, поздравления! "Бойковисти от всички страни - бойколизирайте се!" Мани, все повече се убеждавам, че фанатизмът на комунистите от едно време генно се е модифицирал, честно. Както и едно време е било - а кажеш нещо против Партията и вече си фашист, сега - нещо против Бойко - и вече си червен. Вярна ще излезе приказката, че народът си заслужава управниците... Мъка, мъка...

#13 miro-2 31.01.2011 в 15:27:46

Не знам защо всички толкова мразите червените или комунистите като повечето от Вас дори не си го спомнят това време в което нямаше толкова много простащина убийства наркотищи и проституткилОгледайте се около Вас и ще видите че почти всичко е построено по времето на тези комунисти! Спортните зали.училищата.стадионите.театрите.язовирителелектроцентралите . училищата. пътищата и т.н. Нека така наречените демократи покажат какво са направили за 21г. и тогава да плюят.Дядо ми беше честен комунист който никога не е бил на ръководен пост и аз се гордея с него! Лично аз никога не съм бил но това не ми пречи да призная това което е постигнато.Направете 10% от това което е направено достигнете брутния вътреш продукт на глава от населението и тогава ще имате право да псувате.

#14 simlevs 31.01.2011 в 16:12:00

ДРУГАРЮ astarot КАКВИ КЛАВИШИ ЩЕ ПОЛЗВАМ (НЕ ЧЕ КАТО буда) Е МОЯ РАБОТА .НЕЩО, КОЕТО ПИША С МАЛКИ БУКВИ ОЗНАЧАВА ЧЕ НЕ ГО УВАЖАВАМ . И ДА СМЕНЯ КЛАВИШИТЕ ПАК НЯМА ДА ПРОМЕНЯ МИСЛЕНЕТО СИ - ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ , А НЕ В бойколандия . ДРУГАРЮ miro КОМУНИЗМЪТ Е СТРОЙ ,КОЙТО УНИЩОЖИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ И НАЙ -ВЕЧЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА .ЗА ТОВА СЕГА НИ УПРАВЛЯВАТ ПОЛУГРАМОТНИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ КАТО ПРАВОВЕРНИЯТ КОМУНИСТ б.борисов (АГЕНТ буда) .

#15 simlevs 31.01.2011 в 16:27:52

ДО miro "Оправдать никого не следует!” "Оправдать никого не следует!” Така нарежда гневно от Москва на руски Георги Димитров на съратника си Трайчо Костов в София. Радиограмата е от декември 1944 година и се отнася до присъдите, които т.нар. "народен съд” трябва да издаде по заповед на Москва. Никой не трябва да бъде оправдан, присъдите трябва да са максимални, народните представители и министрите трябва да бъдат пометени "с желязна метла”, крещи от Москва вождът на българския народ Георги Димитров – включително и в речите си, публикувани още в първите дни на октомври 1944 в "Работническо дело”. Москва иска смъртни присъди, никаква милост. По ирония на съдбата Трайчо Костов, който е помилван от фашисткия режим и не получава смъртна присъда въпреки терористичната си дейност, сега изпраща на смърт стотици хора с един престъпен административен акт, каквато е наредбата закон за т.нар. "народен съд”. В телеграма на Вълко Червенков до Георги Димитров, разбира се, отново на руски, се съобщава: "Присъдата ще бъде изпълнена в четвъртък, 1 февруари. В по-рано взетото решение внесохме корекция в смисъл увеличаване на смъртните присъди. ... От кабинета на Багрянов към броя на осъдените на смърт добавихме Колчев. От състава на депутатите предлагаме да се осъдят на смърт до седемдесет процента”... Неотдавна по предложение на президентите Жельо Желев и Петър Стоянов Министерският съвет обяви 1 февруари за Ден на почит към жертвите на комунистическия режим. Тази година близките на избитите от комунистическия трибунал ще се съберат в църквата "Света Неделя" за упокой на душата на непрежалимите покойници. Дари им, Господи, вечен покой. По молба на Дими Паница отправям призив към всички български свещеници, където и да са по света, да отслужат панихида в памет на жертвите на комунизма. Нека 1 февруари стане ден за покаяние и ден за почит пред невинните жертви на съветската окупация. "На 22 декември 1944 година, в два часа посред нощ милиционери с шмайзери нахлуват в дома на Павел Груев (юрист, съветник и началник на канцеларията на цар Борис Трети - бел. авт.), събуждат дъщеря му Радка с груби викове: ”Ставай и се обличай” и нареждат на нея, на майка й и на баба й да си вземат малко дрехи и храна. Уплашени и все още неразсънени, жените грабват, каквото успеят, след което ги качват на камион, който обикаля софийските улици в студената нощ и започва да се пълни с майките, жените и децата на министри и народни представители. Никой не им обяснява нищо и отначало всички мислят, че ги водят на разстрел. Когато камионът с претъпкана до задушаване каросерия, спира на гарата, навън е все още тъмно. Духа леден вятър, а перонът постепенно се изпълва с млади и стари, от съвсем малки деца до 90-годишни старици – все близки на подсъдимите на т.нар. "Народен съд”. Съпругата на един депутат е с бебето си, което плаче сърцераздирателно. След едночасово чакане на студа на перона спира влак с товарни вагони и милиционерите нареждат на всички да се качват. В претъпканите вагони е студено, после става задушно. Няма място за сядане и всички стоят прави. Няма вода за пиене. Няма и тоалетни"... Така описва Стефан Груев в "Моята одисея” изселването на семействата на регентите, царските съветници, министрите и народните представители в навечерието на Бъдни вечер 1944 година, два дни след като са започнали заседанията на зловещия Народен съд. Стефан Груев разказва как преди да ги изселят, майка му и сестра му Радка отчаяно търсели адвокат за баща му: "От страх повечето не искат и да чуят за дело пред "Народния съд”. Накрая успяват да убедят един виден адвокат, стар познат на семейството, да поеме защитата. Няколко дни преди първото заседание обаче синът му пристига в апартамента със съобщението, че на баща му е "невъзможно” да се заеме с делото на татко. Момчето, мой приятел от детинство, не казва нищо повече, само повтаря: "Баща ми много съжалява, но наистина не може, не може"... То е бледо и цялото трепери.” Така нареченият "Народен съд” е създаден незаконно и против действащата българска конституция, която изрично забранява създаване на извънредни съдилища или следствени комисии в България под никакъв предлог и наименование (съгласно чл.73, ал.2). Телеграма на ЦК на БРП до Георги Димитров в Москва, 25 септември 1944 Готов е законопроектът за народния съд. Приета е най-кратката процедура, но докато започне да действа, ще мине известно време. То може да бъде използвано за негласна ликвидация на най-злостните врагове, което се провежда от нашите вътрешни тройки. Контрареволюцията трябва да бъде обезглавена бързо и решително. ЦДА, КМФ 40, инв.№ 937/430, к.49 (Оригиналът на руски е тук). Наредбата-закон, с която "народният съд” е утвърден на 6 октомври 1944 с Указ 22, е подписана от нелегитимно регентство, което нито е утвърдено според чл. 27 от Конституцията на България, нито пък регентите отговарят на изискванията на чл. 29. "Народните обвинители" се назначават от Министерския съвет, а "народните съдии" се избират от областните комитети на Отечествения фронт, доминирани от комунистите, без да се изисква задължително юридическо образование или квалификация. Присъдите се определят от централното и от местните ръководства на компартията, но под диктовката на Москва, която иска определен брой смъртни присъди. Подсъдимите са лишени от правна защита и от свидетели, само обвинението има право на свидетели. Обвиняемите нямат право на обжалване, смъртните присъди се изпълняват още същия ден. Всъщност, този зловещ фарс, наречен с гръмкото име "народен съд" е създаден с една-единствена цел – да „узакони” извършваните от 9 септември натам убийства без съд и присъда. Телеграма на ЦК на БРП(к) до Георги Димитров в Москва, 1 октомври 1944 Във връзка с известно недоволство, изразено от нашите мекотели съюзници по повод революционното ликвидиране на фашистката

#17 simlevs 31.01.2011 в 19:54:54

ДРУГАРКО теа , И ДА СКАЧАШ И ДА НЕ СКАЧАШ АГЕНТ буда (б.борисов ) Е ЧЕРВЕН ТА ДРЪНКА . КОЛКОТО ДО МЕН КАК СЪМ ОЦЕЛЯЛ ,НЕ СЪМ ЧЛЕНУВАЛ В ТВОЯТЯ ЛЮБИМА бкп . НАЛИ НЯКОЙ ТРЯБВАШЕ ДА РАБОТИ В ТАЗИ СТРАНА - НО НЕ В дс ИЛИ ДА УЧИШ В ШКОЛАТА НА мвр КАТО ТВОЯТ ИДОЛ С ГЛИНЕНИ КРАКА б.борисов .

#19 simlevs 01.02.2011 в 00:22:16

ДРУГАРКЕ теа , НАИСТИНА ИМАМ ПРОБЛЕМ СЪС СИВОТО СИ ВЕЩЕСТВО . ПРОСТО Е В ИЗЛИШЪК . ПРОБЛЕМА ПРИ ТЕБ Е ,ЧЕ СИ ЧУВАЛА ЗА СИВО ВЕЩЕСТВО ,ПРОСТО ЛИПСВА ПРИ ТЕЗИ ,КОИТО СА СКЛОННИ КЪМ БОЙКОЛИЗАНЕ. ДАЛЕЧЕ СТЕ ОТ НИВОТО МИ - ВЪЗРАСТ ,ЖИТЕЙСКИ ОПИТ И ЗНАНИЯ . РЕШИХ ВЕЧЕ ДА НЕ ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ НА ТАКИВА КАТО ТЕБ - ПРОСТИ И УПОРИТИ КАТО МИЛИЦИОНЕРИТЕ ОТ КОМУНИЗМА .

#20 Rowan 01.02.2011 в 12:15:26

@ ( 20 ) simlevs | 01.02.2011 00:22 Пич, толкова ти е в излишък сивото вещество, че чак е потекло по клавиатурата и ти е окъсило капслука. ПП: Автора, сори за спама.

Новините

Най-четените