Здравейте,
Това е една от любимите рецепти на нашето семейство. Можем да я приготвим със затворени очи.
Месото става хрупкаво и в комбинация със свежата зелена салата си е чудесна храна.
Начин на приготвяне
Срежете пилешките гърди на две по дължина, за да получите тънки и еднакво дебели парчета.
Посолете, овкусете с черен пипер и намажете добре със зехтин.
В блендер наситнете мащерката, червения пипер и пармезана.
Добавете маслото, което е със стайна температура, и постепенно прибавете и хляба.
Получените хлебни трохи прехвърлете в купичка.
В тава за печене, покрита с намаслена хартия, подредете парчетата месо.
Отгоре разпределете хлебната смес и притиснете добре с ръце, за да полепне добре по месото.
Печете 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато коричката стане хрупкава.
Измийте добре салатата и отцедете в центрофуга за зеленчуци.
Нарежете на едро и изсипете в голяма купа.
Добавете нарязаните на тънки колелца пресен лук и чушка, сложете царевицата.
Преди поднасяне залейте с дресинг от лимоновия сок и зехтина, овкусен с черен пипер и сол.
Разбъркайте, опитайте на сол и поднесете с хрупкавите пилешки филенца.
Добър апетит.