Свинско бонфиле с два вида картофи

Здравейте,

Комбинацията от картофи и ... (сладки) картофи може да ви се стори странна.

Е, ние я направихме и ви уверяваме, че е вкусна поради един сериозен факт - бонфилето и ароматите.

Начин на приготвяне

Срежете филето на две по дължина и овкусете със сол и черен пипер.

Обелете картофите, срежете на няколко парчета, така че да са почти еднакви по големина и варете 8 минути в подсолена вода.

Запържете месото от всички страни в загрят зехтин - заедно с 2 скилидки чесън и няколко клонки мащерка, до получаването на златиста коричка.

Налейте виното и оставете на котлона 3-4 минути.

Нарежете лук на дебели филии и го подредете на дъното на съда за печене.

Посолете, поръсете с черен пипер, сложете малко мащерка и отгоре сложете месото.

Излейте соса от пърженето и печете в предварително загрята фурна около 30 минути.

Отцедете добре сварените картофи и ги прехвърлете в съд за печене.

Поръсете с малко сол и черен пипер и налейте 4 с.л. зехтин.

Начупете картофите на едри парчета с вилица или друг прибор.

Сложете във фурната при месото.

В блендер смесете продуктите за соса.

Опитайте на вкус и ако има нужда, може да сложите 1 ч.л. захар.

Приберете в хладилника до поднасяне.

Добър апетит.

Новините

Най-четените