Здравейте,
Боб и пиле? Напълно е възможно.
Не се страхувайте да експериментирате. Защото тази рецепта е експеримент.
Но вкусен.
Начин на приготвяне
В купичка смесете меда, горчицата, лимоновия сок, лимоновата кора, уискито, настъргания чесън и разбъркайте добре. Посолете и подправете с черен пипер.
Направете плитки разрези в месото, за да може маринатата да проникне по-добре, посолете, подправете с черен пипер и залейте с маринатата.
С пръсти втрийте сместа в месото и оставете да престои 30 минути.
През това време пригответе пастета от боб. Почистете лютата чушка от семките, нарежете на парчета праза и пармезана и сложете в блендер.
Добавете чесъна, горчицата, уискито, балсамовия оцет, сол, черен пипер и зехтин.
Пасирайте всичко и сложете боба с част от водата, в която е варен.
Пасирайте до гладкост и прехвърлете в купичка.
Намажете с масло тава за печене, налейте малко зехтин и подредете парчетата месо.
Излейте маринатата отгоре, сложете виното и покрийте с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна около 20 минути.
След това махнете фолиото и печете още 10 минути, за да се карамелизира месото.
Нарежете домата на малки кубчета, сложете нарязания на тънки филийки лук, посолете, подправете с черен пипер и налейте зехтин. Приберете в хладилника до поднасяне.
Поднесете месото, полято със соса от печенето, пастет от боб, доматите и пресен хляб.
Добър апетит.