Ford ще забави новия Focus RS

Ford ще забави развитието и пускането на пазара на следващото поколение Focus RS, заяви директорът, който отговаря за моделите в C-сегмента Гунар Херман. Той обясни, че предимство пред Focus RS ще получат други модели, които ще се произвеждат в по-масови серии и към които има сериозно търсене на основните пазари.

„Налага се да забавим Focus RS, защото преди него на пазара трябва да излязат други модели - обясни Херман, а се очакваше Focus RS да се появи на пазара през 2014 или 2015. - С приоритет сега са Kuga за европейския пазар и еквивалентът й в Северна Америка Escape, както и Focus Electric. Това са все модели, които са изградени на платформата на Focus. Едва след ускоряването на тяхното развитие, ще решаваме какво да правим с Focus RS."

Наскоро се появиха информации, че Ford ще предложи на феновете на високите скорости невероятно силен и интересен Focus RS - 2,3-литров турбо двигател с мощност „поне" 320 конски сили, като този мотор трябва да се появи и в следващото поколение на легендарния модел Mustang. Инженерите във Ford бяха категорични, че Focus RS ще остане модел само с предно задвижване, защото инсталирането на система 4х4 ще го направи доста по-скъп, а и по-тежък. Сега обаче чакането неочаквано се удължи.

Новините

Най-четените