Днес съм Свидетел на Йехова

Ако една група главорези могат да нахлуят в религиозен храм и да нападат богомолци

напълно произволно

посред бял ден

пред погледа на полицаи

и пред погледа на СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА

... честно казано...

Не знам дали би трябвало да заспиваме спокойно тази нощ.

Защото, ако ВМРО се чувстват толкова недосегаеми и неосъдими, че да си позволят наглостта собственоръчно да заснемат това нападение... представете си на какво са способни зад закрити врати;

Защото, ако полицаите не се намесват при такъв ОЧЕВИДЕН гнусен случай на нападение;

Защото, ако не можем да сме спокойни за правото си да изповядваме официално регистрирано вероизповедание;

Не виждам защо да се заблуждаваме и да си мислим:

Че в България съществува ред и справедливост;

Че тези, които трябва да осигурят защита на слабите имат възможност или са склонни да го направят;

Че ако някои други права - на личната свобода и неприкосновеност, свободата на словото, на правото да основаваме политически формации, на правото да живеем свободни от дискриминация - бъдат потъпкани... някой ще си помръдне и малкия пръст, за да ни подкрепи.

По принцип на църква не ходя, но днес съм Свидетел на Йехова.

Това, което се случи в Бургас, можеше да се случи на много други места в България.

По много други причини.

Ако не протестираме срещу случилото се, така сякаш всеки един от нас е член на тази църква... утре няма да имаме право да се оплакваме, ако някой нахлуе в собствения ни дом с камък в ръка.

#4 Надя Танеф 19.04.2011 в 20:23:26

Чудно е да цитираш Конституцията, да бъдеш толерантен и да се правиш на широко скроен.... Свидетели на Йехова не са просто поредната секта, те са ОПАСНАТА секта.

#5 Sevdalina 19.04.2011 в 20:37:06

Организаторите и участниците в това позорно дело не се интрисуват нито от Конституцията, нито от законите. Тия същите ще ги видите и по стадионите и на други сборища със същите прояви. Те умерзиха и самата ВМРО под чийто знамена се крият. Дано една част от тези млади хора проумеят в какво са се забъркали и да се дистанцират от организаторите и подстрекателите на подобни прояви и на техните "щурмови отряди" формирани предимно от нещасни маргинали.

#6 Оня Дето Го Трият 19.04.2011 в 20:43:10

Опасна опасна, колко да е опасна секта тая..... прилъгала няколко будали и им съсипала живота. Мога да спомена някои партии дето правят същото с дестки хиляди, дори с цели поколения - с тях какво да правим? А няма нищо по противно от пишман-патриоти и псевдо-родолюбци в тая държава - разни Слави-та, Волени, МВРО-та и прочие...... В резюме, боя е бил между Свидетели и Освидетелствани!

#8 Misho1944 19.04.2011 в 21:06:11

грабвайте саксийте , някой се изкряска , хахахахахахахаха

#9 Надя Танеф 19.04.2011 в 21:11:14

Оня Дето Го Трият, да бяха няколко будалите...

#10 tropcho 19.04.2011 в 21:46:57

До първия (Карлос): в свободна държава сме и всеки има право да вярва, каквото иска - както ти, така и те. Ако искаш да противодействаш на "Свидетелите" можеш да го направиш като разпространяваш своята доктрина, каквато и да е тя. И вие можете да проповядвате по училищата! Кой ви спира? Обаче вашата проповед май е проста: бой. А от нея полза няма! И какво против циганите и гейовете имаш? Те не са ли хора? Струва ми се, че фашистки идеи като твоите до нищо добро не водят. Тук не става дума въобще за доктрината на "Свидетелите". Просто не вярвам, че с бой се гради общество. Никой не трябва да се страхува, че ще бъде третиран по този начин заради идеите си. Както ги бият тези, така и християните, и много добри хора борещи се за справедливост и по-добър живот, са ги били и все още ги бият и убиват на много места по света, струва ми се. По този начин мисля, че действат само безбожниците. Вярвам, че тези които познават Бог правят добро, защото това е нужно. Нима не може всеки да бие? Не е ли твърде лесно? А грешните идеи се оборват с просвещение, с разум, със силни, верни слова, с постоянство, с търпение, с труд, с любов, струва ми се.

#11 Sevdalina 19.04.2011 в 21:52:10

Мила Надя Танеф, не знам защо си мислиш, че така наречените свидетели на Йехова са много ОПАСНИ. Аз не съм чула някой от тях да е извършил каквото и да било опасно деяние, да е нарушил Конституцията и законите на България. Аз, обаче, познавам двама мъже, чийто баща е участвал в разстрела на осъдените от "народния съд" и за тези си заслуги става голям начялник в милицията. Синовете му стават офицери в ДС, а тяхните синове сега са "преуспели бизнесмени" и спонсори на партията столетница, както и на президента Първанов. Ето това според мен са ОПАСНИТЕ хора в България

#12 Надя Танеф 19.04.2011 в 22:15:35

Sevdalina, и аз познавам един дето е убил и изнасили майка си, и?

#13 Оня Дето Го Трият 19.04.2011 в 22:20:30

Танеф Ми иди го набии

#15 Надя Танеф 19.04.2011 в 22:28:35

Frida, ще питам и ще ти кажа.

#17 Надя Танеф 19.04.2011 в 23:05:48

Да не ви е страх за мен- това ми е работата.

#19 Надя Танеф 20.04.2011 в 00:06:12

Да, по-добре от промит сектантски мозък.

#21 Sevtus 20.04.2011 в 00:36:39

Надя, в какво се изразява опасността, идваща от Свидетелите? В какво точно се изразява процесът по "промиване" на мозъци чисто теоретично и как Свидетелите го осъществяват? Или просто ползвате клишета-хиперболи, с които да подчертаете драматизма на положението? Иначе обществото обожава да посочва врагове, които правят някакви скришни работи, насочени срещу неговите "ценности", които ценности същото това общество трудно може да дефинира!

#25 My Majesty 20.04.2011 в 08:26:48

Хулиганите трябва да си понесат последиците, а свидетелите трябва да се забранят, както са забранени в по-трезвомислещи държави от нашата. Сектата е опасна защото на практика отрича разделянето между религия и светска власт. И главно "свидетелите"се занимава с паразитен бизнес пред който прословутия "Ролекс" на дядо Николай, ще ви се види като дрънкулка от битака.

#26 thaddeus 20.04.2011 в 09:57:25

Да си ходят в САЩ, там да си проповядват. А и ми е интересно що не проповядват в циганските гета. Май няма особена изгода от циганите, няма какво да им завещаят.

Новините

Най-четените