Агуеро: Съдиите режат чужденците

Звездата на Манчестър Сити Серхио Агуеро е на мнение, че чужденците във Висшата лига не се третират справедливо от съдиите. В същото време мениджърът на Сити Роберто Манчини пък е убеден, че реферите са настроени срещу шампионите, но този уикенд беше успешен за него - тимът му спечели мач, който можеше и да загуби.

Срещу Фулъм се очертяваше пети пореден мач без победа, но детинска грешка на Йон-Арне Рийзе осигури възможност на резервата Един Джеко да отбелеги 30 секунди, след като влезе в игра в 87 минута.

До този момент Манчини беше хвърлил на терена всичко, с което разполагаше, но футболистите на Фулъм играеха повече от вдъхновено - те нямаха загуба у дома от месец март, а вече записаха най-добрия си старт на сезона във Висшата лига.

Марио Балотели, Самир Насри и Джеко трябваше да помогнат на Серхио Агуеро, който вкара изравнителния гол за Сити малко преди почивката - нападатели, които общо струват над 100 милиона лири, но досега те са ни осигурили скромни доказателства, че шампионите могат да запазят титлата си.

Голът на Джеко обаче зарадва феновете на Сити с идеята, че шампионите отново са готови да се борят до последно - точно както когато Агуеро вкара късното победно попадение срещу Куинс Парк Рейнджърс в последния кръг на миналия сезон. Но сега разликата идва от друго - защитата и капитанът Венсан Компани не са това, което бяха.

Когато Младен Петрич вкара за Фулъм от дузпа в 10 минута, Сити стана първият шампион в историята на Висшата лига, получил гол във всеки един от първите шест мача през сезона.
Манчини беше бесен на влизането на Пабло Сабалет срещу Рийсе, което доведе до наказателния удар.

"Това не беше истинска дузпа, не знам защо съдията я свири - обясни италианецът. - В последните три-четири седмици просто нямаме късмет, въпреки че заслужавахме да спечелим тези мачове. Играем доста с топката и срещу Фулъм отново заслужавахме да вкараме. Ако бяхме загубили, щеше да е доста неприятно."

Тезата на Манчини беше доразвита от Агуеро, който смята, че сериозното присъствие на чужденци в състава на Сити може да е причината за по-суровото отношение на съдиите към шампионите.
"Играчите от тази страна имат повече привилегии - обясни аржентинският национал. - Но това е нормално, все пак съдията трябва да разбере кой се опитва да го изиграе и кой - не. Но и често режат чужденците.

"В Англия чужденците са почти толкова, колкото са и местните играчи, така че не е честно, едните да имат такава привилегия, а другите - не. Винаги ще има погрешни отсъждания на съдиите, срещу Фулъм пример за това е дузпата, но това може да се слуби във всеки мач.

"Клубът е инвестирал много пари в нашия отбор и Сити е един от най-известните отбори в света. Ние искаме да спечелим титлата, Шампионската лига, всичко."

Следващият мач на Сити е срещу Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига в сряда, като според Агуеро титлата във Висшата лига е важна колкото първото място в Европа.

"Не можем да избираме един от двата турнира - допълни Серхио. - Също като през миналия сезон, трябва да се справим добре във Висшата лига, в Шампионската лига и в турнира за Купата на ФА.

"Отнасяме се много сериозно към всеки един от тези турнири, хвърляме всичките си сили във всеки един мач."

Манчини разполага с невероятно нападатели, но те вкарват по-рядко от очакваното, а и не могат да играят всички наведнъж. Сега Роберто трябва да намери начин да ги задържи мотивирани.

"Сега разполагам с четирима нападатели, на които им се играе. Може би понякога Марио не е съвсем предсказуем и ни изненадва. За мен е много трудно всеки път да оставям на резервната скамвейка един или двама от тях, всички са добри нападатели. Всеки един от тях може да промени мача с влизането си в игра, както стана срещу Фулъм."

В същото време мениджърът на Фулъм Мартин Йол остана недоволен от невъзможността да използва едновременно в нападение новите си попълнения Младен Петрич и Димитър Бербатов, тъй като българинът е контузен. А преди това хърватинът беше контузен. Според Петрис, двамата с Бербатов "могат да създадат доста проблеми на другите отбори."

Новините

Най-четените