Как Моуриньо ще реши ребуса в нападение – 6 възможни схеми

Лятото в Манчестър Юнайтед беше бурно, а малко преди началото на сезона дойде и неговият пиков момент със завръщането на Пол Погба - рекордният трансфер в историята за сумата от 105 млн. евро.

Присъединяването на французина към новите попълнения в атака, Златан Ибрахимович и Хенрик Мхитарян, означава, че Жозе Моуриньо разполага с един от най-вълнуващите отбори в Европа, особено в предни позиции.

Но как точно ще подреди играчите и коя ще е предпочитаната от него схема?

Предстои дълъг сезон с много мачове и със сигурност различни формации с променящи се изпълнители ще влязат в сила. Но въпросите пред Моуриньо са много - и феновете нямат търпение да узнаят отговорите.

Сред всички първокласни играчи в Юнайтед, кои ще спечелят битката за титулярните места в атака? Трябва ли Погба да е атакуващ халф или ще изпълнява по-дълбока роля с Майкъл Карик?

Има ли място за Марсиал на върха на атаката след идването на Ибрахимович? Коя е точната позиция на Руни и възможно ли е той да изпадне от титулярите?

За Юнайтед Висшата лига започва в неделя с гостуването на Борнемут, а с тази селекция е ясно, че от Моуриньо се очакват мигновени резултати - и той няма да има много време, за да реши ребуса в нападение.

В галерията са разгледани шест възможни схеми с атакуващите футболисти на Юнайтед, които португалският треньор би могъл да използва.

Новините

Най-четените