Здравейте,
с тази рецепта приключваме испанската поредица.
Но пък само каква - ястието не само изглежда вкусно, но наистина е.
Начин на приготвяне
Нарежете месото и всички зеленчуци на едри ленти. Пригответе сос от меда, царевичното нишесте, доматения сок, балсамовия оцет и водата.
Разбъркайте добре, за да се разтвори нишестето и да получите хомогенна смес.
Смесете чилито, мащерката, кимиона и малко сол и покрийте с тях месото.
Загрейте зехтин в голям тиган или тенджера и запържете овкусеното месо за 10 -15 минути.
Добавете лука, запържете за 5 минути, сложете чушката, а след няколко минути и тиквичката и лютата чушка.
Зеленчуците трябва да омекнат, без да се запържват много, за да може вътрешността им да остане леко хрупкава.
В края на готвенето залейте всички зеленчуци с предварително приготвения сос, разбъркайте добре и оставете на котлона за минута-две, за да се сгъсти и полепне по месото и зеленчуците.
В тиган сгорещете мъничко парченце масло и затоплете всяка тортиля за по десетина секунди от всяка страна. Така питките ще станат по-вкусни и лесни за завиване.
Във всяка тортиля разпределете от сместа за пълнежа и загънете като палачинка.
Поднесете със свежа салата, която, освен за вкус, омекотява и пикантността на пълнежа.
Да ви е сладко.