Мрачната история на жената, която крещи на бялата котка

Няма как в последните месеци в интернет да не ви е попадало поне веднъж мемето на разгневена и ядосана до сълзи блондинка, която сочи с пръст и като че ли крещи с пълна сила.

В другия кадър на мемето е бяла котка с физиономия, която изразява едновременно объркване, разочарование и подигравка.

Зад "Жена крещи на котка" и по-точно зад жената се крие мрачна история.

Русата мацка е Тейлър Армстронг - една от героините на риалитито "Истинските отчаяни съпруги на Бевърли Хилс". Шоуто проследява живота на богатите, отегчени половинки на милиардерите от Калифорния, като не спестява пикантните подробности, измами, интриги, изневери и дори домашно насилие.

Във втория сезон на поредицата Тейлър споделя с приятелките си, че е била жертва на физически и психически тормоз от страна на вече покойния й съпруг. Клюката е подета от друга "отчаяна съпруга", която явно е обсъждала наляво-надясно миналото на Армстронг и как то влияе на настоящата й връзка.

Ситуацията постепенно ескалира - приятелки се опитват да успокоят разстроената Тейлър, но колкото повече я утешават, толкова повече тя изпада в плач и истерия. Споровете между Армстронг и приятелките й ескалират и водят до популярното сочене с пръст, запечатано в лявата част на мемето с бялата котка.

За приятелите на Тейлър ситуацията никак не е забавна, защото смятат, че блондинката има склонност към злоупотреба с алкохол и самоубийство.

Първият й съпруг се самоубива, докато тече бракоразводното им дело, и близките на Армстронг се притесняват, че тя е твърде нестабилна психически. В няколко секунди от епизода, от който идва кадърът със соченето с пръст, тя дори се шегува, че ще скочи през парапета на терасата.

Няколко от другите милиардерски съпруги пък неведнъж споделят, че след смъртта на първия си мъж и вследствие на травмите, които той й е нанесъл, пие повече вино от приемливото.

За щастие Армстронг успява да преодолее травмите си - в профила си в Twitter тя пише, че вече е здрава, щастлива, има невероятен съпруг и дъщеричка и се наслаждава на живота си такъв, какъвто е. А за мемето казва, че не е нещо, от което се чувства горда, но веднага допълва, че е преодоляла тази част от живота си и избира да й се надсмива, а не да плаче.

Колкото до котката, която се намира в дясно, там историята е далеч по-забавна и можем да й се посмеем от сърце.

Бялата котка всъщност е котарак на име Смъдж, който е своеобразна интернет знаменитост.

Той си има собствен профил в Instagram и е известен с факта, че обича да седи на масата точно като човек. За него винаги има запазен стол и чиния пред муцуната му, но както се вижда - Смъдж често не е особено впечатлен от ястията пред него.

Една вечер семейството на белия котарак има гости и някой без да иска заема отреденото на домашния любимец място. След малко нахалният гостенин осъзнава гафа си и отстъпва стола, за да може Смъдж да заеме обичайната си позиция.

Когато сяда обаче, той вижда пред очите си чиния, пълна със зелена салата, и прави прословутото объркано и леко отвратено изражение.

"Той не обича зеленчуци", пише до кадъра, макар че физиономията на Смъдж е достатъчна, за да разберем, че салатата не е най-любимото му хапване. В платформата на Tumblr въпросната снимка има над 50 хил. харесвания и споделяния само за една година.

До май месец тази година кадрите с плачещата Тейлър Армстронг и с нацупения Смъдж обикалят форуми като Reddit, 4Chan и Twitter поотделно. На 1 май в Twitter се появява колаж от потребителката MISSINGEGIRL, в който Тейлър е от ляво и сочи, а в дясно е белият котарак, който сякаш я гледа подигравателно.

Туитът започва да се споделя лавинообразно и само за два месеца трупа 78 900 споделяния и 276 800 харесвания. Ден по-късно колажът вече е превърнат в меме, а оттам нататък започват безкрайните импровизации с надписи по снимката.

А горе в галерията можете да видите някой от най-забавните попадения от серията "Жена крещи на котка".

Новините

Най-четените