Another voice of a Free Iran

По всичко изглежда, че Николай Бареков е посещавал същата пловдивска школа по английски, която оформи и перфектния изказ на най-добрия български футболист Христо Стоичков.

Преди години Камата се прочу като спортиста с най-добър говорим английски в света.

Неговите лафове "секънд халф - айм но лайк", "ту мъч пипъл към онли фор дъ паст дъ дайм", "некс гейм е некс гейм" бяха записани със златни букви в историята на международната чуждестранна лексика.

От висотата на поста си на депутат в Европейския парламент, Николай Бареков тези дни се яви повече като глас (или по-скоро като още един глас за свободен Иран), отколкото като наспала се, сресана и избръсната личност.

В интервю за Eu Reporter той показа знаменитите си лингвистични умения.

Насладете се на английския на депутата, когото някои наши високообразовани сънародници пратиха в Европарламента, за слава и гордост на републиката:

В превод на български Бареков звучи така:

Да, аз съм член в делегация за отношение между Европейски парламент и Иран. Аз разследване проблеми в Иран, в правителство, в опозиция. Знам, че имаме много дълбок, много дълбок проблем в правителство, в опозиция. Днес ние чуваме един, два, три глас от опозиция на Иран.

MQO имат много, много трудни OЧИ преди много години. Знаем, че MQO не последователна опозиция в този момент.

Ние, аз предпочитам да метод за отношение, за действие, Европейски парламент и Иран е баланс, мирно. Днес ние чуваме различна версия, различна версия от Иран, от Ирак. Това е много важно за мен. Това е моята цел днес.

Благодаря.

Превод от "английски": Dessy Stoeva

#1 тъп 01.03.2015 в 14:12:27

ГОТИН!!! РЕСПЕКТ!!! истински въртолейшън с голем таргет.

#6 Ferrari ФЕН 01.03.2015 в 21:51:43

Глупаци сме ние,човека си живее живота и е добре,а ние го Духаме !

#7 puebloto 01.03.2015 в 22:48:27

аз чакам с интерес ТИКВАТА, да проговори на английски.... след незнамси колко месеца, бг-то поема председателството на ес- боянската ТИКВА, ще е най-важния пич на континента за 6 месеца!!!! ах ,какъв цирк ни очаква... .....колкото за барекоф- какво се чудите бе???? този човек слуша ЧАЛГА! Душата му лъха- какво искате? да говори смислен английски ли?

#8 zaza 02.03.2015 в 00:17:34

Не знам за вас, но аз разбрах какво казва стоичков, въпреки лошия му английски. Тук обаче не разбирам бареков - говори за проблеми в управлението и опозицията на иран и ирак. Чуват другата страна на кое?!? Погледнете друго - човекът, който не може да формулира 2 смислени изречения на английски беше топ рейтингов водещ на сутрешния блок на бТВ, после на ТВ7, че и директор и накрая за него гласуваха стотици хиляди овце. Как ставаш водещ и журналист, без един чужд език и то в най-гледаната телевизия и време???

#9 AlahAkbar 02.03.2015 в 02:08:03

Заза, с абсолютна липса на гръбнак и здраволизане на задни части... Без да подбира.

#10 Дракон с кисело зеле 02.03.2015 в 02:34:48

Бе, вие му се подигравате - и с право - обаче знаете ли колко хора си пишат в СV-то, че владеят перфектно чужд език, при положение, че са на същото ниво или по-зле? Особено пък в медиите... Виждал съм - в смисъл, в същата апаратна - известен български журналист да превръща множественото число на "child" в "childs", друг да взима интервю от известна актриса и да й казва нещо от рода на "you doesn't", трети... Преди време по Нова интервюират Джоуи ди Майо от Manowar и той споменава, че групата Holyhell има покана за концерт на Нова Година в Каварна, а дублиращият глас най-самоуверено казва: "Слава Богу, поканиха ни..." (А и му сбъркаха името няколко пъти, освен другото...) Адската досада. В последно време всичко живо си мисли, че владее английски, благодарение на което хората, които действително се справят добре с езика, биват девалвирани жестоко.

#11 Шебек Хасан 02.03.2015 в 07:57:39

Пълен ужас е. Също като арабския на Иво Инджев, когото бяха поканили в бтв да коментира някакви репортажи по Ал Джазира след атентатите от 11 септември. Взе да мънка някакви работи и стана ясно, че почти нищо не разбира.

#13 Шамито 02.03.2015 в 14:14:40

Нима това което как се казва е по важно от това какво се казва?За зомбитата.Усещате ли накъде Ви водят?

#15 dedogo6 02.03.2015 в 16:11:35

Боклук е тоя.Ама огромен боклук.

#16 madreto 02.03.2015 в 16:53:36

Смях и жалка история. Единствената професия в БГ, при която не се изискват компютърни умения и владеене на чужд език. Баси, дори за да работиш като продавач-консултант за 500 лв. в магазин ти изискват тези неща + свидетелство за съдимост, а за тези хрантутници.....

#18 pixie 02.03.2015 в 22:02:11

Само не разбрах как ти хрумна да сравняваш Бареков с който и да е от изброените по-долу. Пък знаели ли езици или не, е друг въпрос.

#20 Ролинс 03.03.2015 в 05:49:43

Mister S | 02.03.201519:23 Няма нужда да го оправдаваш като правиш извадка на световните лидери. Обама примерно е лидерът на най-влиятелната държава в света, за какво му трябва да знае други езици? Меркел и Оланд (по клипа от 2011-та ли го съдиш?!?!) говорят по-добър Английски от Бюрека, а Путин освен че разбира английски, говори и немски. А и тук става въпрос за ЕП, ти трябва да говориш или разбираш чужди езици, там никoй не говори Български. Обзалагам се, че и ония 15-15 от БСП се справя по-добре от Бареков.

#21 veselavesela 03.03.2015 в 10:27:10

Господа народни избраници , ползвайте си правото на преводачи Този не съм го чула и на български да казва нещо смислено.

#22 Бягащ Вълк 05.03.2015 в 13:58:17

Той може и да е нямал предвид "очи" в "интервюто", какво всички му се нахвърлиха?! Може да е искал да каже " лед", изолация, поставяне извън закона. Разбира се, нямам никаква представа какво точно е искал да изрази и страшно се възмущавам на подобни индивиди, но ... Това е положението! Народът ги избра, да са му честити! Относно световните лидери и техните езикови компетентности - по протокол всеки говори на националния си език, а преводачите се грижат за симултанния превод. Другояче стои въпросът с партита, коктейли, вечери, събирания - там човек може да се отпусне, да поговори неофициално и дружески. Владеенето на немски от Владимир Путин би било полезно в такава среда между немскоезични събеседници. На официално ниво Вова ще се изразява на националния и официален за РФ руски език. Да не смесваме нещата. И да, обидно е, но някак бившият водещ на "Чака-рака" по радио "Канал Ком", който припяваше в ефир " жега, жега в центъра на Тракия...пуснали са парното..." достигна до евродепутат и е милионер. Да му мислят онези, които бачкат като продавач-консултанти за 500 лева с английски и компютърна грамотност - вЕрвайте ми, нЕма оправия!

Новините

Най-четените